Які потрібні датчики для ехолотів Lowrance HDS?

27 квітня 2018 р.

У даній статті ми розповімо які правильно використовувати датчики для ехолота Lowrance HDS і особливості зв'язки його з 3D структурсканером. Для деяких це не очевидний момент і покупці часто задаються цим питанням при покупці.

Багатофункціональний дисплей Lowrance HDS в стандартній заводській комплектації поставляється без датчиків. Це пов'язано з тим, що дана серія ехолотів універсальна і має на увазі розширення функціоналу з метою одержати найбільш підходящий набір частот для певних умов риболовлі і навігації.

Розширювати можливості цього ехолотів серії HDS можна також додатковими пристроями. Наприклад: морські радари, мультимедійні пристрої, додаткові датчики і вимірювальні інструменти, системи AIS і т.д. Всі ці прилади інтегруються в загальну бортову мережу човни і працюють спільно.

У зв'язку з цим, пристрій дійсно є багатофункціональним і його можна розглядати як конструктор, на базі якого можна зібрати систему різного рівня складності. Саме тому виробник робить стандартну комплектацію мінімальної і не дає датчиків, які можуть не використовуватися при установці.

Датчики для ехолотів Lowrance HDS

На етапі покупки виникає деяка плутанина в питанні "які датчики використовувати для повного комплекту по частотах?". Насправді варіантів не багато, але Ви повинні про них знати!

Варіант 1: Тільки ехолот-картплоттер

Якщо на катері або яхті планується використовувати тільки стандартний функціонал приладу, то оптимальним рішенням на сьогоднішній день буде установка датчика Lowrance Totalscan Skimmer для всіх частот і повного набору режимів сканування. Детальніше про датчику суміщає «все в одному» читайте тут .

Варіант 2: Ехолот-картплоттер з 3D модулем

Щоб отримати тривимірну картинку донного рельєфу, до ехолоту Lowrance HDS можна підключити додатковий модуль StructureScan 3D . У комплекті з модулем йде датчик ехолота. Багато хто вважає, що цього достатньо.

Помилка стає очевидним вже після першого виходу на воду. Справа в тому, що 3D датчик працює на частоті 455 кГц, що не дає можливості використовувати його для створення персональних детальних карт Navionics в режимі реального часу , а також з відображенням температури води можуть бути проблеми. Купивши дорогий прилад і картографію з підтримкою Sonar Chart Live, а потім не використовувати - це буде ... ну, скажімо «не по-християнськи».

Щоб вирішити цю проблему, потрібно додатково встановити на транец стандартний випромінювач Lowrance HST-WSBL на 200 кГц з інтегрованим датчиком температури.


Для зручності замовлення, на сторінках наших товарів (в секції "Рекомендуємо купити в комплекті") часто можна знайти популярні комплектації сумісних комплектуючих. Але якщо у Вас все ще залишилися питання з вибором навігаційного обладнання для рибальського човна, катера або яхти, ми із задоволенням проконсультуємо щодо вибору оптимального комплекту для ваших конкретних потреб риболовлі, річковий або морський навігації.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини