Літій-залізо-фосфатні акумулятори для човнових електромоторів

17 липня 2021 р.

Старі важкі акумулятори йдуть в минуле, їм на зміну приходять нові літій-ферум-фосфатні акумулятори. Якщо Вам потрібна батарея для частого використання, з великою кількістю циклів, то АКБ з технологією LiFePo4 чудово для цього підійде.

Свинцево-кислотні акумулятори спочатку проектувалися для потреб резервного живлення і альтернативної енергетики, а це зазвичай стаціонарне використання. Звідси всі незручності використання свинцевих акумуляторів на природі: велика вага, порівняно невеликий циклічний рессурс. Але прогрес не стоїть на місці і вже не нова технологія LiFePO4 дісталася до широких мас.

Хочемо представити лінійку EcoLiFe LiFePo4 українського виробника. Яка представлена ​​12 і 24 Вольтовими батарея ємністю від 55 до 200 Ач, виконаними у формі валізи, що зручно для перенесення в руках. Ці моделі були розроблені спеціально для риболовлі.

LiFePo4 SeaLife 12-100

Можлива додаткова комплектація саме під ваші потреби. Якщо це рибалка або туризм, то можлива установка USB портів для зарядки мобільних гаджетів, автомобільного прикурювача, а також встановлення інструментів моніторингу залишкової ємності - Вольтметра або Кулонометр. Виробництво на території України дозволяє здійснювати не тільки гарантійний, але і післягарантійний ремонт, що є величезною перевагою перед китайськими аналогами.

Любителі активного відпочинку знайдуть безліч застосувань полегшеним акумуляторам - це в першу чергу величезний павербанк, що дозволяє живити практично будь-яке електроустаткування 12/24 Вольт, а також 220 Вольт через інвертор.

Звичайно найзручнішими для тролінгової риболовлі на невеликому надувному човні є літій-іонні DAV Powerbox, які важать приблизно 5 кг при 90 Ач ємності, але ціна кусається. Пропонуємо наочне порівняння конкуруючих акумуляторів при однаковій ємності:

ВагаЦиклиЦіна
DAV Powerbox C90 (Li-Ion, 12 Вольт, 90 Ач)5 кг~2000~17000 грн
LiFe SeaLiFe 12-100 (LiFePo4, 12 Вольт, 100 Ач)15 кг~2000~13000 грн
Weekender OTD100-12 (AGM Gel, 12 Вольт, 100 Ач)30 кг~600~6500 грн

Акумулятори LiFePo4 для човнових електромоторів

Тролінгові електромотори легкі, мобільні, екологічні та користуються популярністю в трофейній риболовлі. Єдина незручність виникає через важкі гелеві акумулятори вагою 30 кг, які доводиться носити в човен надриваючи спину. SeaLiFe 12-100 стане хорошою альтернативою маючи 15 кг ваги і зручну валізу для перенесення однією рукою.

LiFePo4 SeaLife 12-100

Найпопулярніші човнові електромотори з GPS-якорем MotorGuide Xi5-80 часто мають напругу живлення 24 Вольт. Якщо взяти якісні гелеві АКБ, то необхідно буде з'єднати 2 батареї по 12 Вольт, в той час як LiFePo4 може бути відразу 24 Вольтовою в одному корпусі. Вона і місця менше займає і важить близько 25 кг, проти 60 кг у двох гелевих, що є дуже важливою перевагою при для зменшення загальної ваги човна. Також варто відзначити, що ресурс у свинцево-кислотних АКБ куди менше ніж у літій-ферум-фосфатних, у перших в залежності від серії до 600 циклів заряду-розряду, у других найчастіше від 2000.

Резюме: Сучасні LiFePo4 акумулятори є золотою серединою між важкими тяговими і легкими літієвими батареями. Тобто мають більшість переваг Li-Ion з великим циклічним ресурсом та нижчою ціною. Чудово підійдуть в тих випадках, коли Вам важлива вага батареї та її мобільність.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини