Мотори для човнів Mercury ME-F5 LPG на зрідженому газі

26 лютого 2019 р.

Компанія Mercury представляє нову лінійку човнових двигунів на газу. Це обладнання нового покоління. Воно має ряд переваг в порівнянні з бензиновими двигунами та моторами інших виробників.

Чотиритактний двигун Mercury ME-F5 LPG на 5 к.с. вперше був анонсований на виставці в Дюссельдорфі в січні 2019 року, надходить у виробництво в квітні, а в Україні очікується в серпні-вересні цього року з назвою моделі F5MH LPG і для подовженого транця F5MLH LPG. Звичайно, НАВІТЕК (як офіційний дилер бренду) буде серед перших магазинів, в яких з'явиться новинка. Ціни поки не відомі. Слідкуйте за нашими пропозиціями і анонсами.

Відразу варто відзначити, що це не «гаражні саморобки», до яких люди вдаються для економії на паливі. Це готовий виріб від авторитетного бренду! Коли такий виробник як американський Mercury запускає нову модель в масове виробництво, цьому передують багато місяців досліджень, розробок і тестування.

Mercury ME-F5 LPG

Багато любителів риболовлі можуть замислитися над питанням: чому варто купувати човнові мотори, що працюють на газі? Є як мінімум три вагомі причини:

  1. Економія;
  2. Екологія - рівень викидів на 30% нижче за бензинові аналоги;
  3. Надійність.

Пропан горить чисто, не псується, не притягає воду, а також помітно дешевше бензину. При одних і тих же вкладеннях можна пройти на човні в півтора рази більшу відстань. В умовах, коли ціни на бензин «кусаються», - це важливо. Та й човнові мотори на пропані за деякими параметрами надійніше бензинових.

Екологічність - найважливіший момент для Заходу, не можна її ігнорувати і у нас. Пахнути бензином на рибалці - як мінімум неприємно. Ми їдемо на озеро або до річки якраз для того, щоб відчути себе на природі, а не в гаражі або на СТО. Газова установка на човновий мотор радикально вирішує це питання. Тепер ніяких бензинових калюж, компактні і зручні балони легко переносити, підключати і використовувати.

Газобалонне обладнання набагато менше забруднює природу шкідливими вихлопами. На багатьох внутрішніх водоймах США давно заборонено користуватися бензиновими двигунами, а ось газ - завжди будь ласка. З огляду на сумний стан наших вдвох, давно пора задуматися про це і в Україні!

Сучасна автоматика робить човнові мотори на пропані абсолютно безпечними. Крім того, газовий двигун для човна розрахований на тривале використання, його вистачить на багато років.

Mercury ME-F5 LPG

Мотори для човнів, що працюють на газі

Mercury ME-F5 LPG - перший підвісний човновий двигун на газі цього виробника. Це інноваційний чотиритактний мотор зі зниженим рівнем вихлопів. Відрізняється чудовими ходовими якостями, тихою роботою і високою надійністю.

Технічні особливості Mercury ME-F5 LPG:

  • човновий мотор на пропані не вимагає передстартової прокачування;
  • кількість шкідливих вихлопів більш ніж на 50% менше ніж у бензинових двигунів;
  • автоматичний клапан безпеки;
  • вбудований генератор на 12 Вольт;
  • є моделі з довжиною ноги 15, 20 і 25 дюймів, не тільки надувних човнів, а й для парусної яхти або катамарана - в якості резервного двигуна;
  • вага - близько 27 кг.

Важлива перевага газових установок на човновий мотор - економічність і малу вагу резервуара палива (не поставляється з мотором). Балон на 20 літрів важить приблизно 10 кг. Такого балона скрапленого газу вистачає на десяту годину повного ходу при 5 тисячах оборотах в хвилину. При економічному ході, балон пропрацює двадцять другій годині (2,5 тис. Обертів на хвилину).

Важливо, що газ на човновий мотор - це безпечне пальне, яке не містить спиртових сполук і не розкладається. А ще новітня система підтримує швидкий старт. В системі встановлений декомпресор, що зменшує зусилля, необхідне при ручному старті. Система не потребує прокачування і не забруднює карбюратор. Посилені клапани мотора забезпечують опір зносу.

Шланг подачі палива підключається за допомогою різьблення, все просто і не вимагає зусиль. Автоматичний клапан безпеки відповідає за припинення подачі палива при зупинці мотора. Роз'єми покриті нікелевим сплавом, що захищає від окислення і гарантує тривалу роботу. Система регулювання тиску в газобалонному обладнанні на пропані забезпечує якісний хід. Регулятор довговічний, надійний та стійкий до корозії. Крім цього, система оснащена зручним перемикачем швидкостей, розташованим в передній частині мотора.

Mercury ME-F5 LPG

Для яких човнів підходить мотор з ГБО Mercury ME-F5 LPG

Виробник позиціонує човнові мотори працюють на газі як пріоритетний вибір для широкого спектру плавзасобів, в тому числі для моделей з високим транцем. До них відносяться:

  • вітрильні яхти різних модифікацій;
  • малі тендери;
  • надувні човни;
  • човни з пластика і алюмінію;
  • рибальські катери різних модифікацій.

По суті, човнові мотори Mercury ME-F5 LPG на газу - універсальне рішення для майже будь-якого плавзасобу. Їх можна встановити на все, крупніше надувний покришки і менше мінного загороджувача. Купити двигун для човна Меркурі - означає отримати найпотужніший, економічний і сучасний двигун.

На завершення слід сказати, що ємність з пропаном крім палива для мотора буде корисний і при облаштуванні туристичного побуту. Балони легко підключаються до кухонного, опалювального устаткування, генераторів і грилям. Замовляйте Mercury ME-F5 LPG в Навітек і відпочивайте з задоволенням!

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини