Підготовка генератора до роботи після тривалого зберігання

20 вересня 2023 р.

У цій статті наведено чіткі рекомендації з 9 пунктів щодо запуску побутового генератора після періоду зберігання та підготовки його до роботи, які позбавлять власника проблем у разі “несподіваного” аварійного відключення електрики.

Багато власників бензонегенераторів дістають пристрій з гаража безпосередньо перед експлуатацією, коли аварія вже трапилася і генератор потрібно терміново завести, т.к. темно, будинок без опалення, інші життєво важливі системи без електрики не працюють. Паніка та терміновість призводить до помилок в експлуатації, що веде до численних проблем, у т.ч. поломок дорогої техніки.

Тому перед осінньо-зимовим сезоном ми настійно рекомендуємо попередньо підготувати генератор до роботи, що позитивно позначиться на його робочих характеристиках та тривалості безвідмовної служби.

Подготовка генератора к работе после длительного хранения

Уважно дотримуйтесь наступних рекомендацій щодо підготовки побутового генератора до використання після тривалого простою понад 6 місяців:

  1. Бензин, що зберігається в паливному баку, ретельно перемішайте в баку та злийте через заливну горловину бака. Не рекомендується використовувати старий бензин через присадки, що швидко псуються, наявні в сучасних видах палива. Це може призвести до підвищеного утворення диму та осідання кіптяви, що надалі призведе до засмічення паливної системи.

  2. Замініть паливний фільтр на новий.

  3. Заправте в паливний бак новий бензин і прокачайте паливну систему (зазвичай гумовою кнопкою на карбюраторі). При цьому паливний кран повинен знаходитись у відкритому положенні.

  4. Перевірте рівень масла відповідно до інструкції до моделі генератора. Зверніть увагу, що заміна моторної олії передбачається кожні 50 годин роботи генератора.

  5. Перевірте стан повітряного фільтра. Під час засмічення прочистіть або замініть фільтр.

  6. Перевірте справність ручного стартера і плавно потягніть 2-3 рази для розповсюдження олії та палива за системою.

  7. Плавно витягніть шнур за руку до зачеплення стартера і спробуйте завести генератор.

  8. Дайте генератору працювати 5 хвилин без навантаження.

  9. Перевірте роботу під навантаженням за допомогою підключення електроприладу з потужністю близькою до номінальної потужності моделі генератора.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини