Як купити електромотор MotorGuide Xi5 з GPS-якорем з США?

5 липня 2017 р.

Все менш популярними стають механічні та електричні якірні лебідки і все частіше вони замінюються на човнах сучасними човновими електромоторами оснащеними системою електронного якоря. З топового сегмента вони поступово перекочовують в середній, де у людей з'являється все більше досвіду замовлень по Інтернету з інших країн.

Мотори для човнів оснащені системою електронного якоря з автопілотом стають все більш популярними у любителів риболовлі. Ті, хто ще не знайомий з цим дивом сучасної техніки, можуть почитати окремо про зв'язку MotorGuide Xi5 c ехолотом Lowrance і сучасні можливості електромоторів .

Американський бренд MotorGuide належить корпорації Brunswick, яка добре відома своїми якісними товарами в багатьох галузях. Але любителі риболовлі, в першу чергу, знають її по кращим в світі човновим моторам Mercury . Саме тому багато в спробі заощадити намагаються купити мотор на його батьківщині в США, скориставшись послугами міжнародних транспортних компаній або сумнівних посередників.

В асортименті MotorGuide є човнові електромотори розраховані на різний рівень фінансових можливостей покупця. Однак електронний GPS-якір на даний момент працює тільки на моторах серії Xi5 в топових комплектаціях! Та, ці мотори не дешеві, тому бажання заощадити цілком зрозуміло. Однак будь-яка механічна техніка має властивості ламатися, особливо з-за неправильної установки. Тому, прочитайте далі перш ніж приймати рішення про покупку електромотора в Америці.

Всі варіанти сірого ввезення в обхід офіційної дистрибуції і митних процедур загрожують відмовою в гарантії. І цей забаганка жодних бариг! Це вимоги виробника для підтримки високої якості бренду і високого рівня сервісного обслуговування для покупців.

Міф про економію коштів

Ми з замовниками неодноразово прораховували фінансову вигоду від придбання електромотора в США. У порівнянні з придбанням офіційного мотора в Україні, виходять такі цифри: економія 100-150 доларів США на комплектації з сонаром і GPS-модулем.

Варіант 1: все зробити самостійно

Якщо Ви витратите час і скрупульозно вивчіть процес особисто (Тільки не довіряйте цей процес друзям, інакше посварився назавжди). Потім успішно проведете переговори англійською мовою і переконайте продавця знизити вартість товару щоб не потрапити на мито і при цьому величезна коробка не викличе підозри українського митника по неправильній оцінці. При цьому Ви все одно купите "кота в мішку" і, в кращому випадку, побачите за що перерахували кілька тисяч доларів тільки через 40 днів після оплати. Навіть, якщо після успішного отримання коробки переконайтеся що все ок; видихнете, спокійно затиснувши в кулаці зекономлені $ 100 - нервові клітини вже не відновляться!

Варіант 2: друг купив / привіз / подарував, коли був в Америці

Ок. Добре коли є такі друзі - багато нюансів відпадає. Крім одного: бути по гроб зобов'язаним. Це може бути навіть приємним, якщо один щирий і з ним досить випити горілки при обкатці цього ж електромотора. Однак "людині з можливостями" може все стати набагато дорожче ...

Варіант 3: послуги посередника при покупці в США

Тут до багатьох вище перерахованих моментів додайте комісію посередника, яка значно здорожить і без того не дешеву покупку. Надійність посередника, який вимагає всю суму відразу, а комісію при отриманні, оцінюйте уважно. При цьому, навіть якщо човновий електромотор буде куплений у офіційного дилера на території США, в Україні, як і в будь-якій країні, в гарантійному обслуговуванні буде відмовлено. Про це читайте далі.

Крім того, цим потрібно займатися взимку, коли є час і катер прибраний на зберігання, а не тоді коли клює риба і потрібно насолоджуватися риболовлею.

Не забувайте, що у електромотора MotorGuide Xi5 з носовою кріпленням досить довгий дейвуд, тому вони поставляються в великій і довгій коробці. Вантажники транспортних компаній звертаються, м'яко кажучи, не дуже дбайливо з чужими речами. Чим коробка більше, тим грубіше з нею поводяться: кидають, кантуют, тягнуть і т.д. Погнутий трубу при транспортуванні - буде дуже дорого!

Про сервісне обслуговування сірих моторів

Електромотори MotorGuide обслуговуються на офіційних сервісних центрах Mercury по всій території України. Наведемо кілька важливих моментів з умов сервісного обслуговування:

  1. Гарантія не поширюється на третіх осіб і діє з моменту продажу або початку експлуатації. Це означає, що якщо офіційний Американський дилер виявиться неофіційними і в гарантійному талоні Ви побачите третю особу або комерційну компанію, то самостійно обслужити не зможете навіть в Америці. Крім того, час транспортування в Україну буде вирахувано з терміну гарантії.
  2. Гарантія не діє за межами країни продав дилера. Іншими словами, навіть якщо Ви купили у дійсно офіційного дилера на території США, доведеться в нього ж і обслуговуватися. Сподіваюся зрозуміло, що в разі поломки - це додаткові витрати в обидва боки і втрачений час не менше одного сезону риболовлі.

Мотори для човнів, продані офіційним дилером, яким є інтернет-магазин Навітек, мають дворічної гарантією від офіційного представництва MotorGuide в Україні. Про це свідчить сервісна книжка, заповнена на покупця, з відривним талоном на підставі якого продаж реєструється в офіційній базі даних виробника. Таким чином за номером двигуна можна простежити історію його походження та продажу. Купуючи у нас мотор, можете бути на 100% впевнені в його легальності! У першого власника з ним не виникне проблем з оформленням і його серійний номер ніколи не спливе де-небудь по базах вкрадених двигунів.

Наши продані електромотори, при бажанні покупця, встановлюються на центральному сервісному центрі MotorGuide. Якщо у власника плавзасобу немає можливості доставити його до Києва, то ми порекомендуємо один з найближчих до нього авторизованих сервісів для правильної установки. При цьому в сервісній книжці робиться відмітка, яка свідчить про те, що монтаж проведений сертифікованим фахівцем і претензій до установки бути не може!

При ремонті човнових двигунів заміна запчастин часто проводяться цілими вузлами в зборі. Тому окрема запчастина може досить дорого коштувати. При гарантійному обслуговуванні офіційних моторів головного болю у вигляді додаткових витрат не виникне. Кажуть, що якісний техніка не ламається. Ну, буває всяке ... і присутній людський фактор:

  • неправильно встановили - мотор перегрівся / погорів;
  • неправильно закріпили - впав / побився;
  • на стоянці щось відкрутили / вкрали;
  • і т.д.

Нам добре відомо, що не всі замислюються над перерахованими вище моментами і беруть на себе ризики заради економії трьох копійок. Однак дочитавши цей матеріал до кінця, сподіваюся Ви будете проінформовані і прийміть усвідомлене рішення. Головне не забувайте, що "скупий платить двічі". Всім спокійної риболовлі і незабутніх трофеїв!

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини