Електронний GPS якір з автопілотом на електромоторі MotorGuide Xi5

22 листопада 2016 р.

Човнові електромотори MotorGuide Xi5 з носовою кріпленням і дистанційним управлінням вже набули поширення з якості електронного якоря і автопілота для катера і здатні замінити традиційні механічні якірні лебідки. А також, в зв'язці з сучасними ехолотом-картплоттера Lowrance серії HDS, принесуть сучасний і зручний спосіб управління катером з розширеним функціоналом можливостей.

Будь-який досвідчений рибалка знає: щоб досягати максимальних результатів у своїй справі, йому потрібно відточувати свою майстерність і покращувати обладнання. І якщо з відточуванням майстерності вам доведеться якось розбиратися самим, то з обладнанням і установкою ми вам допоможемо!

Щасливі власники човнових електромоторів MotorGuide Xi5 з носовою кріпленням на катер, з автопілотом і дистанційним управлінням вже зрозуміли, наскільки ця річ здатна полегшити життя і риболовлю. Так само, як і не менш щасливі власники чудових ехолотів-картплоттери Lowrance серії HDS.

Багато людей вже встигли купити у нас дану техніку і передають друзям "повітряно-крапельним" шляхом про нові чудесні можливості ехолота і електромотора. Решті ми розповімо, як ці два чуда техніки перетворюють тролінг і постановку човна на якір в мрію. І що буде, якщо їх з'єднати в одну систему (короктій відповідь: буде круто). Але спочатку поговоримо про кожного з цих технічних пристосувань окремо. Отже:

Застосування моторів MotorGuide Xi5

Електромотори MotorGuide Xi5 вивели технічні можливості рибалки на новий рівень. Прикріплені на носі катера або човна, вони дозволяють безшумно пересуватися, чи не лякаючи живність у воді. З їх допомогою ви можете пересуватися по вказаному маршруту і з заданою швидкістю, ловля рибу троллінгом або на приманку. Управляється ручним, ножним пультом або за допомогою картплоттера. Сучасні човнові електромотори з носовою кріплення оснащуються навіть будови датчиком ехолота, GPS приймачем і дистанційним керуванням.

Переваги моторів MotorGuide Xi5:

  • інтуїтивно зрозуміле управління;
  • надійність і довговічність;
  • безшумність під час роботи;
  • можливість дистанційного керування;
  • функція використання електронного GPS якоря.

Про останню функції варто розповісти докладніше. Все, не побоюся цього слова, присвячені рибалки багато часу проводять на воді. І одна з основних проблем в такій ситуації це те, що чималу частину цього часу доводиться витрачати на тяганіе якоря. І це не кажучи про сильний вітер і течія ... А якщо проблеми зі спиною? Якірні лебідки теж відходять в минуле і блякнуть на тлі нових можливостей сучасної навігації. У таких випадках електромотори MotorGuide Xi5 з функцією віртуального якоря - справжня палочка-виручалочка. Адже вони дозволяють встати на якір при будь-якій глибині, будь-якого вітру і течії! Звичайно, якщо ви не полізе порибалити під час шкального вітру або бурі. Але ви ж не полізе, правда?

Застосування ехолотів Lowrance HDS

Ехолоти Lowrance серії HDS взяли найкраще, що було до них, і задали новий стандарт якості для всіх ехолотів-картрлоттеров. Симпатичний дизайн, висока роздільна здатність, можливість підсвічування дисплея і клавіатури, яку ви самі можете регулювати - все це про них. А ще безліч корисних функцій і технічних рішень, що дозволяють виявити рибу практично в будь-яких умовах. Так що жодна риба не пропливе повз без вашого дозволу!

Переваги ехолота-картплоттера Lowrance серії HDS:

  • зручність перегляду даних: сенсорний дисплей з LED-підсвічуванням;
  • можливість виведення на екран всіх необхідних функцій ехолота;
  • при бажанні є можливість виведення на дисплей декількох опцій одночасно;
  • нові можливості для навігації: створення своїх карт, використання вже наявних, одночасний перегляд карт.

Інтеграція ехолотів Lowrance серії HDS з човновими моторами MotorGuide Xi5

Навіть окремо і мотори MotorGuide Xi5, і картплоттери Lowrance серії HDS - нова віха в риболовлі. Кожен з них по-своєму дає зосередитися на процесі рибної ловлі, дозволяючи економити зайві час і сили при, наприклад, встановлення якоря або пошуку риби.

Але ще більше приємних сюрпризів і нових можливостей нас чекає, якщо ми з'єднаємо MotorGuide Xi5 і Lowrance серії HDS в одну систему, що, при бажанні, дозволить навіть позбутися традіцонной якірної лебідки.

Переваги інтеграції MotorGuide Xi5 з Lowrance серії HDS:

  • складання маршруту для автоматичного його проходження;
  • можливість його коригування через дисплей;
  • управління швидкістю човна;
  • можливість пройти до обраної точки на карті на автопілоті;
  • функції поворотів, записи прокладеного шляху, навігації по маршруту.

Можливість автопілота по заданих точках і маршрутами з дисплея Lowrance HDS - мабуть, головна перевага цієї інтеграції. Ви можете через дисплей скласти маршрут, і човен на автопілоті сама піде по курсу! Більш того, ви можете змінити швидкість човна, задавши те значення, яке вам потрібно. І мотор човна сам буде підтримувати її. У підсумку, дистанційно керуючи човновим електромотором, ви можете прокласти маршрут, виставити швидкість, і поки ваше плавучий засіб добирається до точки призначення, порибалити, наприклад, на блешню.

Для забезпечення спільної роботи електромотора MotorGuide Xi5 з Lowrance серії HDS, в якості заміни традиційного якоря, вам знадобляться наступні додаткові компоненти:

  1. Модуль MotorGuide Pinpoint призначений для підключення електромоторів MotorGuide Xi5 до ехолотів Lowrance серії HDS будь-якого покоління. За допомогою цього пристрою електромотор підключається до мережі NMEA 2000. Дає можливість управляти електромотором не тільки з пульта дистанційного керування, але і з дисплея ехолота-картплоттера.
  2. Комплект кабелів і конекторів для створення мережі MotorGuide NMEA 2000 , в яку підключається модуль управління MotorGuide Pinpoint. Цей набір потрібен для управління функціями автопілота і якоря прямо з навігаційного дисплея.
  3. Для MotorGuide Xi5 без вбудованого GPS модуля додатково потрібно мати додатково MotorGuide Pinpoint GPS . Дозволяє користуватися функціями плавучого якоря, автопілота, і іншими можливостями завдання точок і маршрутів, які притаманні приладів, оснащеним GPS-приймачем.

Як ви бачите, до всіх зручностей від використання окремо ехолотів-картплоттери Lowrance серії HDS і човнових електромоторів з автопілотом MotorGuide Xi5 додалися нові можливості від їх інтегрування в одну систему. Хоча все як і раніше буде залежати від вас і вашої майстерності, тим не менше, використання цієї зв'язки допоможе вам досягти ще більшого успіху на рибалці і замінить традиційну якірну лебідку на вашому катері.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини