Човнові електромотори MotorGuide Xi5 для солоної води

6 березня 2017 р.

Тепер в нашому магазині доступні човнові електромотори з носовою кріпленням для солоної води. У цій статті ми постараємося пояснити чим вони відрізняються від традиційних прісноводних електромоторів.

Сучасна техніка допомагає своєму власникові отримати максимум вигод від будь-якої справи. Електроніка прийшла в усі сфери діяльності людини, і рибалка в цьому сенсі - не виняток. Саме таким підмогою для рибалок є човнові електромотори MotorGuide серії Xi5. На сьогодні це найсучасніші, безшумні, екологічні і досконалі електромотори в світі.

До сезону риболовлі 2017 нашому інтернет-магазині істотно розширено модельний ряд електромоторів MotorGuide. Для замовлення тепер доступні близько десятка різних комплектацій, що мають кращу в світі антикорозійний захист від солоної морської води. У нашому каталозі вони виділяються білим кольором. Їх американці називають Great White!

Човнові електромотори MotorGuide

Сучасні можливості цих довговічних електродвигунів з носовою кріпленням і особливості спільної роботи з ехолотом / картплоттери Lowrance для зручного управління GPS-якорем і функціями автопілота, ми докладніше описували в цій статті . Якщо говорити коротко, то до переваг човнових моторів MotorGuide Xi5 можна віднести:

  • швидкий розворот гвинта (на 360 градусів за 4 секунди);
  • довічну гарантію на гнучку ногу з композитних матеріалів;
  • систему Digital Guardian, яка контролює зміну швидкостей;
  • безшумну роботу за рахунок ідеально точного виконання деталей;
  • світлодіодний дисплей, куди виводиться інформація про загальний стан агрегату, а також про трьох рівнях заряду акумулятора;
  • безліч комплектацій, здатних задовольнити будь-які потреби.

А також дистанційне керування у вигляді педалі, яке дозволяє:

  • миттєво запускати гребний гвинт;
  • встановлювати потрібну швидкість за допомогою бесступенчатого перемикача;
  • здійснювати праві і ліві повороти;
  • включати електронний плавучий якір.

Але найголовніше - у нас з'явилися моделі, які можна використовувати навіть в солоній воді. Вони набагато краще захищені і ідеально підходять для троллінгу в солоній воді, а також для швидкої і легкої зміни місця лову без включення основного мотора. Для того щоб не плутатися в різноманітті маркувань, радимо ознайомитися якими бувають човнові електромотори .

Чим небезпечна морська вода для човнового електромотора?

Нам відомо багато випадків використання човнового прісноводного мотора в умовах солоної води морів і океанів. Що абсолютно неправильно, тому накладає додаткові зобов'язання по догляду. Уважний господар завжди промиє свій мотор проточною водою після використання в агресивному солоному середовищі, щоб зменшити дію корозії на деталі. Однак абсолютного захисту не існує, а хороші виробники подбали про довговічність своїх виробів.

Солона вода набагато агресивніша, ніж прісна річкова, тому електромотори для морської води потребують ретельнішої антикорозійного захисту. Сольовий розчин морської води активізує гальванічну корозію, в процесі якої з металевих частин будь-якого двигуна "йде" залізо, а залишається лише тонкий шар м'якого графіту. Ця проблема властива не тільки електромоторам. Ще в великих масштабах ці фізичні явища впливають на човнові бензомотор. В першу чергу іржа "з'їдає" гострі краї, саме тому блоки морських двигунів такі масивні - вони довше не піддаються корозії.

Ще один процес, що вбиває двигун, - це ерозія будь-яких вигнутих деталей внаслідок тертя швидко поточної води. У місцях згину або скручування металу його структура порушується, ось чому такі місця іржавіють раніше прямих ділянок. А оксидна плівка, яка утворюється на поверхні металів, тут же змивається.

У зоні ризику в першу чергу знаходиться дейдвудних труба і нижня частина електромотора з гребним гвинтом. Солона вода потрапила у нутрощі двигуна утворює застійну воду, в якій мінімум кисню. Тому там не утворюється захисна оксидна плівка і щосили лютує точкова корозія. Щоб продовжити термін служби вашого мотора, не забувайте промивати його проточною водою перед тим, як залишити човен на зберігання.

Рішення є - мотори MotorGuide Xi5 для солоної води!

При виробництві човнових електромоторів для солоної води MotorGuide Xi5, зрозуміло, всі ці нюанси враховуються, тому їх головні відмінності від прісноводної серії полягають в тому, що:

  • для захисту від іржі використовується спеціальне антикорозійне біле покриття;
  • на дейдвуда мотора встановлений катод для запобігання корозії.

Через специфіку морського використання, в моделях електромоторів для солоної води каталогу 2017 року переглянуті варіанти комплектацій. В результаті чого більше немає моделей з вбудованим сонаром.

Ще більше зручності! Комплектація з системою Pinpoint GPS

Також як і в прісноводної серії, човнові електромотори для солоної води MotorGuide Xi5, в топових комплектаціях оснащуються системою позиціонування MotorGuide Pinpoint GPS. Вона може бути вбудована в троллінговая двигун або встановлена окремо у вигляді модуля розширення, але і в тому, і в іншому випадку ідеальна для тихої риболовлі і розширює можливості електромотора.

MotorGuide Pinpoint GPS використовує сигнали супутникового GPS приймача, а значить, в точності виконання команд позиціонування немає ніяких сумнівів. Функціями автопілота можна керувати за допомогою компактного пульта дистанційного керування.

MotorGuide Xi5 з системою Pinpoint GPS може:

  1. Керувати напрямком і контролювати швидкість руху.
  2. "Прив'язати" човен за ніс в найбільш зручному місці для лову риби. Причому, її становище кардинально не змінюється ні від поривів вітру, ні від течій. Так діє функція електронного плавучого GPS-якоря.
  3. Перемістити човен на невелику відстань в будь-якому заданому напрямку.
  4. Утримувати заданий напрямок руху човна, незважаючи на вітер і хвилі. Навігація може здійснюватися по прямій лінії або по довільно заданих точках.
  5. Записувати, зберігати і відтворювати кілька маршрутів.
  6. Підтримувати постійну швидкість малого ходу човна і коригувати її напрямок в залежності від вітру і течій за допомогою функції круїз-контроль.

Ще простіше! Інтеграція MotorGuide Xi5 з ехолотами Lowrance HDS і Elite Ti

На будь-який риболовлі головне - це сам процес лову, і вся увага рибалки зосереджено саме на ньому. При цьому прибуття на місце і керування човном відходять на другий план. Щоб не відволікатися на такі дрібниці, ми пропонуємо придбати троллінговая мотор з електронним GPS якорем. Він сумісний з ехолотом Lowrance серії HDS і Elite Ti, а значить, вам буде доступно управління автопілотом і GPS якорем прямо з дисплея ехолота або картплоттера.

Електронний GPS якір з легкістю замінить механічні та електричні якірні лебідки. Він простіше і зручніше у використанні. Тепер можна забути про мокрих мотузках і важкому залозі, яке постійно доводилося тягати. Лише раз спробувавши його в справі, ви назавжди відмовитеся від лову риби старим "дідівським способом".

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини