Гелеві акумулятори EverExceed для човнових електромоторів

3 липня 2017 р.

Любителі водомоторна техніки напевно знають, як важливо підібрати хороший акумулятор для електромотора. Вимог до АКБ висувається безліч, при цьому на ринку пропонується довгий список задовольняють їх в теорії моделей. Але чи є дійсно відповідний для човнового електромотора акумулятор, не на словах, а на ділі? Так, це АКБ компанії EverExceed серії Marine Gel Range, який можна купити в магазині Навітек!

У виробника EverExceed з Великобританії є три власних виготовляють заводу і два дослідницько-дизайнерських центру, що займаються її розробкою. Виробничі потужності розташовані в Гонконгу.

Компанія завжди славилася вмінням однією з перших вводити в свою продукцію новітні розробки і досягнення, залишаючись лідером в гонці прогресу. Основне поле діяльності - створення необслуговуваних свинцево-кислотних батарей, які мають дивно довгий термін експлуатації, за цим параметром виробник на голову вище всіх конкурентів.

Акумулятори Everexceed

Виробник випускає 18 модельних рядів батарей, кожен з яких має свої особливості і відмінності. АКБ із серії Marine Gel Range призначені спеціально для роботи в екстремальних умовах, таких як при пересуванні човна на електромоторі.

Як і вся продукція фірми, дані батареї мають підвищений термін експлуатації, на них дається гарантія терміном на два роки, але за фактом батареї здатні працювати до 12 років.

Варто зауважити, що не дивлячись на те, що в мережі безліч згадок «гелієвих» і «мультигелевий» акумуляторів, такого не існує в природі. Це не більше ніж маркетинговий хід і що за АКБ продаються під таким ім'ям незрозуміло.

Everexceed Marine Gel

Переваги гелевих акумуляторів спеціальної серії

Купувати універсальний АКБ завжди вигідно з фінансової точки зору, адже не потрібно переплачувати за впровадження особливостей. Однак слід врахувати, що спеціалізовані розробки будуть виглядати на порядок краще в ситуації для якої вони призначені в порівнянні з універсальними. Вони і прослужать довше, якщо будуть знаходитися в «рідних» умовах використання.

Наприклад, повністю герметичний ударостійкий корпус описуваних моделей виключає потрапляння вологи всередину в умовах використання на водоймі або при випаданні опадів у вигляді дощу.

Перевага гелевого акумулятора видно навіть по вазі, він більше, ніж у моделей AGM, це означає, що товщі пластини. Використовувати АКБ можна на будь-якому боці, так як наповнювач володіє в'язкими тиксотропні властивості, однак, не варто встановлювати пластинами паралельно землі. Саморозряд у батарей цієї серії вражаючий і становить не більше 1,5-2% на місяць.

При створенні використовувалися тільки кращі матеріали, які разом з високою якістю збірки забезпечують «живучість» моделі. Варто врахувати, що купуючи АКБ від перевіреної компанії ви купуєте також високу якість і це ще один привід не вестися на пропозиції купити дешевий китайський аналог. Здешевлення зазвичай відбувається за рахунок використання переробленого свинцю, домішки якого не кращим чином впливають на електричні розрядні характеристики і термін експлуатації, пластини через невеликий проміжок часу просто почнуть обсипатися.

Специфіка для човнових електромоторів

Не варто повторювати помилки більшості людей, які доглядаючи батарею для свого човнового електромотора роблять вибір на користь звичайних граматичних AGM-акумуляторів, що використовуються для джерел безперебійного живлення. Вони впораються з основним завданням, так як нормально переживають глибокі розряди і дають постійний струм на протязі всього циклу розрядки.

Однак слід враховувати, що батареї, розроблені для конкретної сфери застосування мають свої особливості, які будуть корисні під час використання. Що вже говорити з приводу таких екстремальних для АКБ умов, як під час риболовлі троллінгом або просто пересування човна. Виходячи з цих особливостей, гелеві акумулятори для човнових електромоторів мають довгий список конструкційних відмінностей.

  1. Збільшена кількість циклів. Цей параметр важливий для любителів водомоторна техніки, які виходять на воду майже кожен день і використовують АКБ з ранку до вечора. Моделі з даної серії розраховані на понад 1000 кіл розрядки до залишкового рівня 20% і зарядки до 100%.
  2. Рівномірна віддача струму протягом усього періоду розряду. Так, моделі AGM теж мають це властивість, але його не мають автомобільні і інші батареї, які часто використовують любителі заощадити. У підсумку, працювати така покупка буде дуже недовго, ще й не дуже якісно справляючись зі своїми функціями, так що скупий платить двічі.
  3. Покращена герметизація корпусу. При роботі з водою забезпечити відсутність проникнення її всередину корпусу - головне завдання. Купуючи дану модель, можна не боятися потрапляння бризок або дощу, вони не виведуть недешевий прилад з ладу. До того ж, корпус сконструйований з підвищеною стійкістю до корозії, чого не скажеш про неспеціалізованих аналогах, які легко можуть згнити на очах.
  4. Відстань між пластинами сепаратора збільшено в порівнянні з AGM моделями, завдяки цьому не страшна тряска, якої не уникнути катаючись по хвилях.
  5. Розширений температурний режим роботи. Можна тролі в будь-яку погоду, в спекотну жару під відкритим сонцем і в мороз, коли звичайні АКБ легко замерзають і стають неефективними.
  6. Звичайні моделі дуже бояться глибоких розрядів, це виводить їх швидко з ладу, скорочуючи термін експлуатації до мінімуму. Продукти з серії Marine Gel Range витримують велику кількість розрядів «в нуль» і продовжують коректно працювати.
  7. Розвиток великих поштовхових струмів. При використанні для човнових електромоторів, потрібно враховувати, що акумулятор повинен бути не тільки тяговим, а й здатним завести мотор. В даному випадку, АКБ розвиває великі відштовхувальні струми і може використовуватися як стартерний.
  8. Завдяки високому відсотку рекомбінації, кількість виділених газів мінімально.

Як ви бачите, переваг досить багато і якщо є бажання довго не міняти пристрій забезпечують харчування мотора для свого човна або катера, то вибравши продукцію компанії EverExceed з серії Marine Gel Range, отримаєте найкращий варіант за всіма характеристиками.

Модельний ряд не такий широкий, як у випадку AGM аналогів, проте, вибрати можна підходящий варіант як для надувних човнів, так і для катерів і яхт. У першому випадку потрібна ємність в районі 80-100 Ач, а в другому 100-200 Ач. При цьому, вага АКБ варіюється від 26 до 66 кг.

На даний момент, інтернет-магазин Навітек готовий запропонувати три моделі, з яких можна вибрати найбільш підходящий для ваших потреб:

  • EverExceed 8G24M - 12 Вольт на 80 Ач. Призначений для малопотужних човнових електромоторів, установлених на невеликих надувних човнах.
  • EverExceed 8G27M - 12 Вольт на 100 Ач. Популярна модель, має оптимальні характеристиками і може бути встановлена майже на всіх видах водного транспорту, найчастіше використовується як акумулятор для човнового мотора. Завдяки ручці зверху, його зручно брати однією рукою для завантаження / розвантаження в надувний човен.
  • EverExceed 8G4DM - 12 Вольт на 200 Ач. Потужний акумулятор, призначений для стаціонарної установки на катері або яхті, здатний задовольнити будь-які потреби в організації електроживлення на судні.

Якщо бортове харчування на катері або яхті перевищує 12 Вольт, акумулятори можна об'єднувати послідовно в стек для отримання більшої напруги 24/48 і більш Вольт.

Додаткові сфери застосування EverExceed Marine Gel Range

Крім установки на водно-моторної техніки, дані гелеві акумулятори відмінно підходять і для інших потреб завдяки здатності працювати як в тяговому, так і в стартерном режимі. Симбіоз рівних струмів при розряді і здатності віддавати великі струми, робить акумулятор ідеальним майже для всіх випадків.

Найбільш поширені сфери застосування представлені нижче:

  • підтримки роботи сигнального освітлення і обладнання на маяках;
  • роботи в побутових умовах;
  • забезпечення працездатності вимірювального обладнання;
  • установки на буях освітлення навігації;
  • забезпечення аварійного живлення приладів будь-якого виду;
  • старту роботи двигунів внутрішнього згоряння;
  • потреб телекомунікації;
  • установки на радарних станціях.

Підведемо підсумки

Очевидно, що батареї від британців EverExceed з серії Marine Gel Range відмінно підходять майже для всіх сфер, де необхідно харчування від АКБ. Однак найбільш доречно встановлювати їх саме там, де звичайні AGM батареї або аналоги не зможуть впоратися самостійно, тобто на техніці, використання якої проходить в екстремальних умовах.

Робота конструкторів була спрямована на те, щоб забезпечити «живучість» батареї протягом тривалого часу і великої кількості зарядів-розрядів і на впровадження здатності витримати влучення води і тряску.

Якщо ви хочете забезпечити собі приємних відпочинок на воді, ми будемо раді допомогти купити гелевий акумулятор найвищої якості і призначений конкретно для ваших потреб!

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини