Переваги портативних інверторних генераторів Weekender

22 березня 2017 р.

У даній статті ми хочемо познайомити наших відвідувачів з можливостями інверторів Weekender, які вже стали незамінним помічником у багатьох ситуаціях із забезпеченням безперебійного живлення. Скористайтеся цією інформацією при виборі надійної портативної домашньої електростанції.

Що таке портативний побутовий генератор

Інверторні генератори представляють собою компактне обладнання, зазвичай працює на бензиновому паливі, завдання якого видавати змінний струм для електроприладів. Процес відбувається в три етапи. На першому альтернатор виробляє струм високої частоти до 20 кГц. На другому, напівпровідниковий випрямляч перетворює струм в постійний. Останній етап полягає в тому, щоб перетворити постійний струм назад в змінний, з потрібними параметрами на навантаженні. Для цього пульсації згладжуються за допомогою ємнісних фільтрів. Вихідні параметри характеризуються напругою і силою струму електричного сигналу. Зазвичай, слід створювати, правильну синусоїду, в цьому випадку навіть дуже чутливий електроприлад зможе безпроблемно харчуватися від генератора без ризику згоріти через сильні коливань електричного струму.

Інверторні генератори Wekender

Переваги портативних інверторних генераторів

Переваг інверторних генераторів, перед іншими рідкопаливними електростанціями, існує кілька. Одним з найбільш значущих, вважається можливість цього пристрою видавати на виході струм, близький до правильної, чистої синусоїди. У форми хвилі струму, який дається інверторним генератором, мінімальні гармонійні спотворення. Якщо живити від такого пристрою побутову техніку, однією зі складових якої часто буває індуктивний двигун, то робота приладу буде більш продуктивною і не відбудеться перегрівання. Рівень шуму приладів на подобі факсів, приставок або фенів буде на порядок нижче, ніж в разі сигналу в формі меандру або модифікованої синусоїди. Будь-яке обладнання (дачне, будівельне, побутове) працює набагато надійніше при харчуванні від струму, що має форму правильної синусоїди.

Портативні інверторні генератори мають ще одне позитивне якість, змушують безліч людей звернути увагу саме на цей прилад. Великі за розміром електромеханічні схеми тут були замінені на невеликі напівпровідникові плати, в результаті весь апарат став істотно компактніше і легше. Перевага за параметрами портативності над аналогами зробило ці інвертори прекрасним вибором для людей, які часто виїжджають на природу, наприклад, для рибалок або любителів кемпінгу. Також портативні інвертори оптимально використовувати для виконання робіт з невеликим будівельним обладнанням в місцях, де відсутня подача електрики від зовнішньої мережі.

З точки зору економічності, інверторні генератори теж прекрасно себе зарекомендували. Завдяки розумній начинці інвертор має спеціальний економний режим, в якому може регулювати обороти в залежності від необхідного навантаження. Тобто якщо Вам потрібно живити тільки лампочку для освітлення, генератор не використовуватиме всі свої можливості, а видавати тільки потрібну силу струму, ніж сильно економить спожите паливо. Також при мінімальних обертах двигуна рівень шуму знижується значно.

Незважаючи на те, що їх вартість перевищує вартість інших генераторів аналогічної потужності, безпроблемний період експлуатації у них більше завдяки відсутності рухомих частин, які швидко зношуються. Ремонт інверторних генераторів простіше і дешевше, так як відсутній електромеханічна частина.

Важливою перевагою є і досить тиха робота, яка не перевищує шум легкового автомобіля. Цього виробники домагаються, встановивши на своє обладнання подвійний звукоізоляційний корпус і особливі глушники, значно знижують рівень шуму.

Портативні інверторні генератори компанії Weekender

Компанія Weekender, яка офіційно зареєстрована як американська, змогла домогтися дивовижних результатів, надавши своїй продукції відмінних характеристик, високий рівень надійності і при цьому встановивши дуже демократичний цінник. Вийшло це за рахунок виробництва продукції в Китаї. Ця фірма випускає бензинові генератори інверторного типу , які працюють на самому звичайному неетильованому бензині (А-92, А-95), головне, щоб паливо було хорошої якості і не містило етанолу понад 10%, в іншому випадку, помітно знижується показник продуктивності. Хороша пікова і розрахункова потужність генераторів забезпечується установкою якісних чотиритактних двигунів від компанії Honda. Також вибір хорошого мотора допомагає генератору економити на паливі, у Weekender перевага в ефективності витрати бензину на 1 годину роботи складає приблизно 330 мл на 1 кВт потужності.

Компанія випускає дві лінійки електростанцій, X і D, але є і друга офіційна класифікація за місцем використання пристрою: для відпочинку, для будинку, для роботи. В першу категорію відносять моделі X950i, X1200i і D1200i, в другу D1500i, D1800i, X2000i, D2500i і X6500ie, а до останньої X2600ie, X3500ie, D3500i і PRO3600I. Всі вони відносяться до однофазних приладів і різняться по потужності, яка може коливатися від 1 до 6 кВт. Кожна модель має низку позитивних якостей, які притаманні інверторним генераторів:

  • безпроблемна експлуатація протягом тривалого терміну;
  • гарна якість виходить потужності, струм на виході має форму правильної синусоїди;
  • низький рівень шуму під час роботи;
  • гранично просте використання і нескладне технічне обслуговування.

Додатково, кожен побутовий генератор Weekender моделі Х має в наявності колеса і ручки для зручного переміщення, які роблять апарат дійсно портативним. Компанія постаралася, щоб кожен прилад мав тривалий термін використання без дозаправки, при цьому двигун запускався дуже швидко, що часто важливо для генератора. Щоб продовжити термін роботи, можна запустити економний режим, але він буде оптимальний лише в тих ситуаціях, коли для нормальної роботи приладів, що живляться від генератора, вистачає невеликої потужності. Також в генераторах встановлена продумана система охолодження двигуна повітрям, яка не допускає перегріву і збільшує термін життя апарату. Для того щоб генератор не заглох в самий невідповідний момент роботи обладнання з-за добавок в паливі, в отвір для затоки бензину встановлена спеціальна сітка, яка займається фільтрацією.

Компанія Weekender постійно додає позиції в список пристроїв, що випускаються, щоб кожен клієнт зміг підібрати модель, яка ідеально б підійшла саме для його потреб. Як вже було сказано вище, виробляється 12 моделей портативних інверторних генераторів, що мають різну потужність і призначення за місцем використання, такої кількості цілком вистачає, щоб не було проблем вибрати і купити бензиновий генератор .

Висновок про портативних інверторних генераторах

У цій статті ми привели безліч параметрів, властивих інверторним генераторів, згадуючи які, можна впевнено говорити про те, що характеристики експлуатації та функціоналу, а також технічні особливості дозволяють вважати генератори з инверторной схемою на голову вище як звичайних бензинових або дизельних електростанцій, так і інших аналогів. Цим обумовлюється широкий спектр місць і призначень, де використовуються такі генератори. Якщо відповідально підійти до вибору моделі, то можна підібрати оптимальний варіант як для приватного будинку, якщо є проблеми з електрикою з зовнішньої мережі, так і для туризму, будинки на колесах, кемпінгу, гаража або комерційних робіт з використанням техніки на природі, тобто абсолютно будь-які потреби забезпечення електроживлення де немає розеток.

Якщо замислюєтеся над покупкою портативного инверторного генератора, то рекомендуємо звернути увагу на компанію Weekender, апарати якої відрізняються відмінними характеристиками, тривалим терміном роботи і при цьому відносяться до бюджетних генераторам.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини