Економія на паливі з гібридними електрогенераторами

6 грудня 2018 р.

При нинішньому нескінченному зростанні цін на пальне паливо вартість кіловата резервованій енергії також зростає. Оскільки газ все ще істотно дешевше бензину і дизеля, для економії коштів не зайвим буде замислитися про вибір гібридного генератора.

Комбіновані (гібридні) генератори змінного струму зараз користуються великим попитом - це одна з новітніх розробок сучасних інженерів, що дозволяє працювати на двох типах пального: бензині і газі. Головне завдання цих потужних електростанцій - забезпечити електроенергією заміський будинок, літній котедж або офіс в разі відключення струму. Згенерована потужність дозволяє приводити в дію освітлення будинку, побутову техніку, електроінструменти і гарантує постійну роботу протягом 20 годин. Це робить гібридні електрогенератори затребуваними для домашніх і професійних завдань.

Важливим плюсом гібридних електрогенераторів є їх універсальність. Вони розраховані на використання бензину і пропан-бутану. Це обумовлює підвищений інтерес до таких пристроїв, адже економічна і практична вигоди очевидні. Портативні електростанції на газі зручні й економні, що затребуване в складній економічній обстановці.

Наш інтернет-магазин пропонує великий вибір двопаливного генераторів , кожний покупець зможе знайти модель, яка підходить по потужності і розмірами. Є варіанти на 3, 3,5, 5 та 5,5 кВт. Трехкіловатніка цілком достатньо для домашнього використання, а 5,5 - зможе забезпечити електроживленням офіс фірми, магазин, склад. Деякі моделі відносяться до обладнання професійного типу і можуть використовуватися на будівництві, невеликому виробничому об'єкті і т.д.

Гібридні генератори Hyundai

Економічні переваги гібридних генераторів

Конструкція таких портативних електростанцій складніше, вартість помітно вище ніж у звичних бензинових, але є ряд факторів, які роблять таке придбання обгрунтованим.

У більшості випадків пристрою потужністю 5,5 кВт, що працюють на бензині, за 24 години «споживають» 25-28 літрів палива. Комбінований генератор при переході на газ дає можливість економити до 40% на вартості пального. Таким чином окупність газо-бензинового генератора вище ніж у бензинового, а різниця в ціні компенсується за все за 200 мотогодин. Незважаючи на подорожчання «блакитного палива», воно помітно дешевше бензину. При тому, що заправити бак можна практично на будь-який заправної станції. Такий генератор окупиться швидше і дозволить вам економити на протязі всього терміну експлуатації.

Ще один плюс - можливість прямого підключення до газової магістралі. Для цього буде потрібно спеціальне редукторне пристрій і перехідник. Пряме з'єднання - ще більш вигідний варіант. Чи не доведеться їздити на заправку і перевозити резервуари, так і газ з газопроводу набагато дешевше зрідженого.

Висока технологічність гібридів

Двопаливними генератори при високій затребуваності, не часто зустрічаються на ринку. Справа в тому, що це досить тонка техніка, що вимагає високої точності розрахунків і копіткої заводської збірки. Саме завдяки цьому гібридні електростанції можна знайти тільки в асортименті якісних виробників, таких як Konner & Sohnen і Hyundai . Віддавши перевагу широко відомого бренду, менше шансів залишитися незадоволеним купівлею або без гарантійної, або післягарантійної підтримки.

У середовищі автомобілістів існує думка, що переклад двигуна на газ шкодить життєвого циклу цього двигуна. Але зовсім інша справа якщо це не переробка, а спеціально розрахована і сконструйована установка, за якість якої компанія зі світовим ім'ям відповідає своїм іміджем!

Щоб підтвердити надійність комбінованих генераторів, виробники всебічно тестують їх в заводських і польових умовах. Таке обладнання підтвердило безпеку і здатність роботи при значних навантаженнях. На сьогодні, якісні та надійні гібридні електрогенератори - це високотехнологічне обладнання з низькими показниками відмови.

Технічні особливості газо / бензо- електростанцій

Пропан-бутан (LPG) - це суміш газів пропану і бутану до зрідженого стану. Щоб газ не розсіювався і залишався в зрідженому стані його зберігають, транспортують і підключають до генератора в спеціальних балонах високого тиску.

Як ми вже писали вище, конструктивно таке обладнання складніше ніж дизельні або бензинові генератори. Все це через те, що реалізована система застосування зрідженого газу. Вона включає в себе спеціальний перехідник-з'єднувач, що забезпечує можливість оперативного переходу між різними типами палива.

З практичних моментів варто відзначити, що перш ніж комбінований електрогенератор зможе працювати на газі, слід запустити його на бензині і прогріти протягом деякого часу. Тому невелика витрата бензину все ж буде потрібно (цей момент повинен бути знаком власникам автомобілів з газобалонним обладнанням). Після прогріву станцію можна перемикати на газ. На резервуарі ємності з пропан-бутаном встановлюють клапан і спеціальний газовий редуктор, який забезпечує регулювання тиску. Підключення резервуара здійснюють у суворій відповідності рекомендацій виробника.

Крім того, є технологічна можливість підключення гібридного генератора безпосередньо до побутового або виробничого газопроводу. Це зручно, тому що не обов'язково кожен раз звертатися на газозаправну станцію - паливо завжди під рукою.

Гібридні генератори Konner & Sohnen

Додаткові переваги комбінованих генераторів

Раніше існувала думка, що газові електрогенератори менш потужні ніж бензинові. Це не відноситься до сучасних приладів, які забезпечують стабільну напругу при рівнозначно витраті палива. На таких генераторах використовують новітні двигуни з клапанами верхнього розташування, це гарантує знижений витрата пального.

Ресурс двигунів генераторів близько 3500 мотогодин - цей досить високий показник забезпечується за рахунок зниження рівня вібрацій при роботі на газоподібному паливі. Вібрацій менше - значить працювати буде довше. Також реалізований захист від перегріву за рахунок повітряного охолодження.

Швидкий старт забезпечується ручним запуском. Великі професійні станції мають електростартер, що дозволяє включати гібридний генератор поворотом ключа і без всяких зусиль, навіть при низьких температурах.

Ще один важливий момент - стабілізація напруга. Сучасні генератори мають функцію AVR - авторегулировки і стабілізації вихідної напруги. Завдяки їй, до таких електрогенератора можна без побоювань підключати комп'ютерну техніку та системи відеоспостереження чутливі до перепадів напруги.

З точки зору екологічності, двохпаливний генератор при роботі на газі можна використовувати навіть в провітрюваних приміщеннях. Справа в тому, що газ виділяє незначну кількість токсичних речовин.

Показник шуму до 70 дБ, це мінімальний рівень для силових установок цього класу. Зниження досягається за рахунок інноваційного глушника звуку і спеціальних амортизаторів.

Гібридний електрогенератор, який працює на зрідженому газі і бензині - це надійне і продуктивне обладнання для побутових і професійних потреб, яке з успіхом вирішує завдання щодо забезпечення електроенергією в аварійній ситуації або в місцях з недоступністю електромережі загального користування.

Купити якісне обладнання в інтернет-магазині Навітек не складно. Телефонуйте зараз, і протягом декількох днів отримаєте доставку в будь-якому регіоні країни. А якщо виникли питання по підбору потужності або додатковим можливостями - наші менеджери із задоволенням дадуть відповідь на всі питання.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини