Вибираємо акумулятори для мобільної кав'ярні із зарядним пристроєм

27 червня 2018 р.

Електрообладнання кав'ярні на колесах працює від 12 Вольт. Якісну роботу здатні забезпечити гелеві акумулятори глибокого розряду. Ми написали цю статтю для допомоги бізнесменам, які хочуть максимальної віддачі від вкладених коштів. Як вибрати і на що звернути увагу читайте далі.

Мобільні кав'ярні на колесах - вигідний бізнес. Вони пропонують споживачеві швидкий і якісний кави в людних місцях. Завдяки популярності кавових напоїв і помірним витрат при відкритті власної справи, автокав'ярні на базі машини Таврія стали дуже затребуваними серед підприємців і цінителів бадьорять напоїв. Економісти пишуть, що справа окупає себе за півроку і вимагає мінімум паперів.

Подібні мобільні кав'ярні на колесах можна зустріти в будь-якому місті на кожному кроці: в парках, біля торгових центрів і в багатьох інших місцях великого скупчення людей. Щоб забезпечити безперебійну роботу кавоварок і супутнього устаткування, має сенс купити якісний акумулятор для автокав'ярні в інтернет-магазині Навітек.

Акумулятори для автокав'ярні

Рекомендації по моделям акумуляторів для мобільних кав'ярень на колесах

Коли кав'ярня не працює і Ви втрачаєте гроші, то навряд чи будете читати статтю до кінця. Тому щоб не мучити ділових людей довгим читанням, відразу наведемо список рекомендованих моделей акумуляторів, які добре зарекомендували себе для такого роду навантаження і в якості яких ми впевнені! Для тих кому потрібні подробиці і обгрунтування знайдуть їх нижче.

Підбираючи акумулятори для автокав'ярні, на даний момент рекомендуємо звернути увагу на такі моделі:

Challenger - гелеві акумулятори, створені за технологією Gel Electrolite. Їх розробляли для широкого спектру застосування:

  • побутова техніка;
  • джерела безперебійного живлення;
  • сигналізація;
  • військово-морське обладнання;
  • автономні системи енергопостачання.

Батареї цього виробника вібростійкі і захищені від перевертання, міцні надійні і розраховані на 12 років експлуатації.

EverExceed - тягові акумулятори, розроблені на основі технології AGM нового типу. Ємність збільшена - 200 Ач., Цього цілком достатньо для більшості завдань автокав'ярні. В АКБ цього виробника встановлені досить товсті пластини зі сплаву олова з кальцієм, розраховані на довгу автономну роботу. Акумулятор можна встановлювати горизонтально і вертикально. Корпус - герметичний і не вимагає обслуговування.

Pulsar - нано-гелеві акумулятори з дуже міцними пластинами з добавками вуглецю. Стійкі до перепадів температур і перепадів напруги. Вбудована надійний захист від перегріву, що особливо корисно для використання в мобільних кав'ярнях на колесах. Ємність 200 Ач. Використовуються в побутовій техніці при забезпеченні автономного живлення, для човнів і гольф-машин.

Чому потрібен спеціальний акумулятор

Електрообладнання для забезпечення автономної роботи мобільного кавовій станції працює на базі акумуляторних моноблоків 12 Вольт глибокого розряду.

Техніка в мобільних кав'ярнях на колесах працює в жорстких умовах. На неї впливають вологість, холод, перепади температур і велика кількість циклів перезарядки. Підібрати потужні і надійні акумулятори - стратегічне завдання. Для автономної роботи мобільного кавовій станції потрібні акумуляторні моноблоки на 12 Вольт. Ємність підбирають в залежності від того, яка кількість енергії споживає встановлене обладнання.

Недоцільно розраховувати на стартові автомобільні АКБ і генератори. Вони не призначені для таких цілей. Звичайний акумулятор Таврії - 40-60 Ач. Цього недостатньо для довготривалого функціонування мобільної кав'ярні на колесах. Крім того, це стартовий, а не тяговий акумулятор і він не розрахований на довготривалу роботу і постійна напруга при глибокому розряді.

Ще один не дуже вдалий варіант - купити дешевий китайський акумулятор. На викидні ціни виробів «нонейм» з Азії клюнуло велика кількість бізнесменів, які не мали справи з електротехнікою. Результат - акумулятори виходять з ладу, не окупляться. Через те, що їх збирають з низькоякісних матеріалів вони «розкладаються» буквально на очах. АКБ не витримують високі навантаження і активне використання. Тому найкращим рішенням буде придбати спеціалізовані акумулятори для автокав'ярні в інтернет-магазині Навітек.

Акумулятори для автокав'ярні

Особливості гелевих акумуляторів для автокав'ярень

З огляду на постійне навантаження і агресивне використання для тривалої автономної, роботи господарі мобільних кав'ярень на колесах зазвичай вважають за краще купувати якісні гелеві акумулятори на 200 Ач або 2 шт по 100 Ач з великим циклічним ресурсом. У них є цілий ряд переваг перед іншими типами свинцево-кислотних АКБ.

За принципом роботи різниця між гелевим і звичайним акумуляторами невелика, відмінність у складі електроліту. Замість кислоти використовується силікон - двоокис кремнію у вигляді гелю. Гель не виділяє отруйних випарів, а значить більш екологічний - це важливий момент для сфери громадського харчування. Якщо раптом на корпусі з'явиться мікротріщина, електроліт з сучасного акумулятора не витече, завдяки високій в'язкості. А ще гелеві АКБ не потребують обслуговування, корпус надійно запаяний, отвори відсутні.

Густий електроліт щільно стикається зі свинцевими пластинами, а значить збільшується виробництво енергії. В таких умовах окислення мінімізовано. Це говорить про те, що АКБ розрахована на тривалу експлуатацію. За розрахунками виробників, більшість моделей гелевих акумуляторів для мобільних кав'ярень на колесах здатні витримати більше 800 зарядок без помітних втрат ємності. Тобто акумулятор буде працювати близько 10 років, без потреби в обслуговуванні і з високим ступенем надійності. Природно, за такий час він окупиться не один раз, чого не можна сказати про непридатних китайських виробах.

Ще один плюс - не потрібно терміново заряджати акумулятор після глибокого розряду, як кислотні. АКБ захищені від псування пластин в наслідок повної розрядки без оперативного відновлення. Це зручно і додатково продовжує термін експлуатації. Також гелеві АКБ втрачають значно менше енергії в разі простою. За розрахунками виробника за рік йде всього лише до 20% заряду. Щільність гелевого електроліту дозволять нормально переживати тряску при їзді по українським дорогам без можливості закоротити пластини від вібрації.

Найкращим рішенням буде купити саме такий акумулятор для автокав'ярні, але, якщо вибирати в сторону здешевлення, зверніть увагу на якісні свинцево-кислотні АКБ, AGM типу. Використання батарей якісних брендів гарантує відсутність в складі пластин переробленого свинцю, що позитивно позначається на тривалості і стабільності роботи системи електроживлення кав'ярні. Якісні батареї будуть трохи дорожче непридатних китайських, але в кінцевому рахунку окупляться і призведуть до зменшення витрат в бізнесі.

Як вже було написано, вибір ємності залежить від умов роботи кав'ярні. Чим більше у вас техніки - тим більша кількість енергії вона споживає. Найчастіше власники мобільних кав'ярень на колесах використовують кілька комплектів акумуляторних батарей по черзі. Поки одна батарея працює, інша заряджається. Потім їх міняють місцями. Це зручно, вигідно і є страховкою від непередбачених випадків.

Акумулятори для автокав'ярні

Зарядні пристрої для акумуляторів автокав'ярень

Використовувати генератор автомобіля для підзарядки батарей автокав'ярень недоцільно, тому що автомобіль практично не використовується за призначенням, а лише виконує функцію короткого переміщення між точками присутності.

Також генератор видає не 12 Вольт, а 14-16 постійного струму. Підвищений вольтаж негативно позначається на працездатності сучасних спеціалізованих акумуляторів, вони просто вийдуть з ладу. При більшій напрузі гель втрачає свої властивості. Заряджати акумулятори рекомендується спеціальними автоматичними імпульсними зарядними пристроями з відповідними профілями типу батареї (Gel, AGM, Wet) від мережі 220 Вольт. Такі ЗУ здатні проводити якісний заряд на 100% ємності, працюють швидко, мають режимами десульфатаціі. Завдяки цьому здатні забезпечити паспортний термін служби без втрати потужності акумуляторів для автокав'ярні.

Зверніть увагу на наступні ЗУ:

Це потужні автоматичні зарядні пристрої з інтелектуальним керуванням і широким спектром функцій. Автоматично обслуговують акумулятор, регулюють режими заряду, роблять профілактику і працюють при температурі до -20. А ще виробляють струми з низькими показниками коливань, що додатково подовжує життя АКБ. Підбираючи зарядку, замовляйте в Навітек саме такі моделі.

На завершення потрібно сказати, що подача електроживлення - запорука стабільної роботи автокав'ярні. Замовляйте якісні акумулятори, і вони безсумнівно окупляться і будуть функціонувати ще багато років.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини