Нові човнові мотори Mercury F15-20 EFI 2018 р.в.

1 червня 2018 р.

Мотори для човнів Mercury серії F15-20 в 2018 році були повністю перепроектовані і викликали величезний фурор у всьому світі у любителів риболовлі та активного відпочинку на воді. Чим вони відрізняються від своїх аналогів минулого покоління, читайте в цьому матеріалі. Нові моделі вже доступні у продажу в нашому магазині!

Mercury - один зі світових лідерів у виробництві човнових моторів. Не дивно, що двигуни цієї фірми привертають до себе увагу рибалок та любителів активного відпочинку на воді. Кожна серія моторів для човнів від Mercury Marine - це інновації і нові відкриття, завдяки яким вироби компанії вже більше 50 років входять в лінійку кращих в світі човнових моторів середнього і малого обсягів. Як і багато років тому, у Mercury є чим порадувати користувачів, в цій статті ми розглянемо зміни 2018 року під всієї серії двигунів: F15MH , F15MLH , F15E , F15EH , F15EL , F20M , F20ML , F20E , F20EH , F20EL , F20ELPT і побачимо, ніж двигуни цього виробника зможуть нас здивувати.

Оновлені Mercury F15-20 EFI 2018

Головні особливості оновлених моторів

Мотори від американського бренду Mercury Marine компактні і універсальні, в кожну модель технології підвищення таких найважливіших характеристик:

  • потужності;
  • економічності;
  • комфорту;
  • дизайну;
  • контролю управління.

Оновлені чотиритактні човнові мотори Mercury , випуску 2018 року, мають потужність 15 і 20 кінських сил і володіють кращими характеристиками в своєму класі для забезпечення виходу в режим глиссирования і досягнення «крейсерській» продуктивності.

Перше, про що потрібно сказати - електронний впорскування палива. Так, ці мотори Mercury тепер стали інжекторними, про що свідчить абревіатура EFI в назві моделей! Це гарантує швидкий і надійний запуск і прийомистість в суху і дощову погоду. Запуск вручну без акумулятора, робить ходіння по воді простим і приємним справою. Виробник заявляє, що при розробці цих моделей було проведено повне перепроектування та перерахунок двигуна. Тепер чотиритактні човнові двигуни з електронною технологією упорскування забезпечують високу продуктивність, полегшують керування і дуже економічні. При цьому вага мотора 45 кілограм, що приблизно на 5 кг менше ніж у конкуруючих моделей!

Підвісні двигуни на 15 і 20 кінських сил мають однаковий обсяг - 333 см3 і конфігурацію з верхнім розташуванням розподільного вала, з двома клапанами на циліндр, зниженим коефіцієнтом тертя і клапанним механізмом, що не вимагає постійного технічного ремонту. Крім цього, на моделях з електричним пуском застосовується високопродуктивний генератор на 12 Ампер і 145 Ватт, що видає на троллінге 9 Ампер постійного струму. В основі конструкції човнових моторів Mercury електронна система уприскування палива, що забезпечує прискорений запуск двигуна і миттєву реакцію дросельної заслінки в будь-яку погоду. Електронний впорскування гарантує плавну роботу двигуна, збільшує потужність і ККД двигуна.

Під капотом нового дизайну розташована таблиця з описом технічних характеристик човнового мотора Меркурі, з технічними інструкціями, графіком обслуговування, який включає в себе рекомендації по оглядам і перевіркам двигуна через сто і триста годин після початку експлуатації. Ну і звичайно, міжнародний QR-код, за яким ви можете простежити походження цього двигуна.

Таким чином, купивши підвісний мотор Mercury в магазині Навітек, Ви можете бути повністю впевнені в його легальності походження, повної митного очищення, підтримки 5 річної офіційної гарантії від виробника і наявності повного комплекту документів для оформлення плавзасоби в державних структурах.

На сепараторі двигуна є червоне кільце, яке контролює наявність води. Процес заміни масла став ще чистіше, ніж на старших моделях. Зливний шланг масляного фільтра дає можливість злити мастило, а лоток вловлює всі випадкові краплі. Промивання системи охолодження не викличе труднощів, для цього збоку розташований роз'єм для садового шланга.

Повністю новий румпель ручного управління

Щоб забезпечити максимальну зручність управління човновим мотором Меркурі, створена нова ергономічна ручка управління, повністю регульована і адаптована як для лівші, так і для правшів. Конструкція центрального кріплення румпеля має фірмову регулювання, яка надає можливість змінювати рульову дугу. Для цього буде потрібно лише шестигранний ключ. Точність регулювання - до 18 градусів щодо центру для правої і лівої руки. Додаткова перевага - збільшена величина плеча, тепер керування човном стало ще більш простим і зручним.

Порадувала ручка газу - вона має праву і ліву сторони обертання. Точніше, ручку управління дросельною заслінкою можна встановлювати в положення, зручне як для правої, так і для лівої руки. Перемикання забезпечено нескладним механізмом, який встановлений під обтічником човнового мотора Меркурі. Крім цього, в торці рукоятки розташована червона кнопка вимикання двигуна.

Під рукояткою управління розташований регульований обмежувач вертикального положення румпеля, який може опустити його до -5 градусів, або навпаки, легко її підняти до +10 градусів - у верхнє положення. Гнучке регулювання дозволяє встановити ручку румпеля саме так, як ви хочете. Це знижує втому людини, і поліпшує керованість човни. На румпелі розташована кругла ручка регулювання зусилля обертання рукоятки газу. Вона дає можливість налаштувати управління саме так, як вважає за краще власник човнового мотора Меркурі. Ще один плюс - зручний важіль перемикання швидкостей, тепер міняти передачі ще легше. Є важіль замикання ручки в крайньому верхньому положенні для спрощення буксирування і роботи з удосконаленою системою кріплення двигуна Mercury.

Потрібно сказати, що багатофункціональна конструкція румпеля човнового мотора Mercury характеризується дуже незначним рівнем загальної вібрації і вібрації, що передається на ручку румпеля. Це гарантує зручності при експлуатації двигуна.

Технічні подробиці моделей 2018 року випуску

Щоб підсумувати сказане, наведемо загальні відмінні характеристики двигунів Меркурі серії F15-20 моделей 2018 року випуску:

  • Безаккумуляторний впорскування бензину;
  • фільтр палива відводить воду;
  • технічна інформація розташована під капотом;
  • оновлений дизайн;
  • розширені можливості регулювання румпеля;
  • роз'єм мотора на 14 контактів;
  • функція акуратною заміни масла, наявність дренажного шланга фільтра;
  • функція зливати і заправляти масло в редукторі в будь-якому положенні двигуна;
  • можливість використання G3 - діагностування.

Крім цього, є ряд ключових особливостей, до яких відносяться 12 вольтової генератор і рідинна система охолодження з термостатом. У човнової моторі Mercury реалізована система захисту від перевищення максимального числа оборотів, а також сигналізація при низькому тиску масла. Вони забезпечують безпечне використання мотора. Додатково потрібно сказати, що заміна і слив масла проводяться без витоків, а вихлоп реалізований через маточину гвинта.

В цілому, мотор для човнів від Меркурі порадує навіть досвідчених і досвідчених власників човнів. Інжекторний уприскування палива і безліч додаткових нововведень роблять його відмінним вибором для рибалок та любителів активного відпочинку на воді, а також лідером серед конкуруючих моделей інших виробників.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини