ИБП APC і повний асортимент комплектуючих

22 грудня 2017 р.

Представляємо вашій увазі найвідоміші джерела безперебійного живлення американського виробника APC. Це один з головних світових виробників, широко відомий своїми ДБЖ онлайн типу, які добре зарекомендували себе для відповідальних рішень в інформаційних технологіях.

Американські джерела безперебійного живлення APC відомі всім, хто має справу з комп'ютерами. Вони зарекомендували себе як надійні прилади для домашнього і офісного застосування. В останні роки, коли активно розвиваються корпоративні мережі і дата-центри різних рівнів, актуальність безперебійного забезпечення інфраструктури електроенергією стала ще більш значущою. Тут як не можна краще підходять перевірені часом і практикою рішення від компанії APC, з її більш ніж 30 річною історією.

Чому APC?

Корпорація APC (American Power Conversion) створена в 1981 році для досліджень в області ефективних енергетичних рішень. Її засновники - три інженера-практика, закінчили Массачусетсткого технологічний інститут. Вони відкрили виробництво в Род-Айленді і створили першу модель ДБЖ, яка відразу ж отримала премію року від відомого видання PC Magazine. За першою перемогою пішли інші, незабаром компанія зайняла провідне місце серед американських виробників ДБЖ.

Це був хороший старт, але з нього тільки все починалося. Якби корпорація APC обмежилася випуском приладів резервного живлення і запасних батарей для ДБЖ, цього було б мало для світового успіху. Проривом стало спеціалізоване програмне забезпечення. Зараз мало кого можна здивувати тим, що бесперебойник коректно відключає комп'ютер, коли енергія батареї під кінець, але на початку 90-х це підірвало ринок.

До початку 2000-х APC - визнаний лідер в ніші, з річним оборотом перевищує мільярд доларів, і одна з найбільших фірм виробничого сектора (що не відноситься до фінансів та банківської справи). Зараз APC входить в транснаціональну корпорацію Schneider Electric, і асортимент її продукції значно зріс. «Розумний бесперебойник» потрібен в кожному будинку і офісі, якщо дорожите інформацією і здоров'ям свого компа. Далі ми подивимося, що і для яких цілей пропонує APC.

Джерела безперебійного живлення APC

Як вибирати бесперебойники APC

Умовно джерела безперебійного живлення APC ділять на 3 великі групи по потужності і призначенням:

  1. Для дому та малого офісу, до 1500 Вт;
  2. Для мереж і серверних, потужністю до 10 кВт;
  3. ДБЖ для центрів обробки даних, трифазні, понад 10 кВт.

Бесперебойники APC для дому та малого офісу

Це затребуваний вид продукції компанії. До нього відносяться прилади серій Back-UPS і Back-UPS Pro. Такі джерела безперебійного живлення захистять окремий комп'ютер або сервер з периферією від перепадів напруги в електромережі.

Бесперебойники APC розраховані на використання в районах з нестабільним електропостачанням і оснащені системою автоматичної стабілізації AVR. Це дозволяє ДБЖ вирівнювати підвищений або знижений напруга. Крім того, акумулятор - картридж дає можливість деякий час працювати автономно при коротких відключення електрики. Таким чином, перепади і вимикання живлення не застануть вас зненацька.

Бесперебойники APC необхідні скрізь, де зберігається інформація, будь то кабінет керівника, бухгалтерія, або open office. Для цієї мети рекомендуємо звернути увагу на ДБЖ APC Back-UPS 650, ДБЖ APC Back-UPS 1400, APC Back-UPS Pro 1500 або схожі моделі. Далі в статті окремо поговоримо про те, як розрахувати необхідну потужність ДБЖ.

Резервне живлення для серверних і офісів середнього розміру

Резервне живлення для середніх мереж і офісів розраховує інженер. Тут враховують фактори навантаження, плюс запас потужності, щоб при збої встигнути провести архівацію або запустити резервний генератор електроенергії. У APC кілька серій безперебійників, придатних для таких цілей: Smart-UPS On-Line, Smart-UPS, Symmetra.

Важливий позитивний момент - легка масштабованість рішень. Це означає, що, купуючи таку систему, ви отримуєте можливість наростити потужності, встановивши кілька додаткових акумуляторів - картриджів. Це зручно, легко і вигідно, тому що не потрібно купувати нове обладнання.

Трифазні, промислові ДБЖ

Така техніка потрібна для забезпечення резервного живлення ЦОД, датацентров і комерційних будівель. До неї відносяться бесперебойники серій Smart-UPS VT, Symmetra PX, Symmetra MW. Є модифікації, оснащені гидрозащитой. Це надійне, сучасне обладнання з декількома ступенями захисту. Так само як і більшість продуктів цього виробника, відноситься до модульного типу, тому, при необхідності, можна наростити потужність системи.

Джерела безперебійного живлення APC

Як підібрати ДБЖ APC для будинку або офісу

Вирішивши купити джерела безперебійного живлення APC, користувач стикається з питанням, який ДБЖ вибрати, щоб його потужності було досить, але при цьому не переплачувати за зайвий функціонал.

На перший погляд схема розрахунків гранично проста, складаємо споживану потужність всіх пристроїв, плюс залишаємо невеликий запас. В результаті отримаємо кількість Ватт, яке повинен забезпечити наш ДБЖ. Відразу скажемо, що бесперебойник на 500 Вт, при стандартній навантаженні 80-90% розрахований на 10 хвилин автономної роботи. Відповідно, якщо хочете, щоб прилад тримав довше, купуємо з великим запасом. Тому дивимося на пристрій, читаємо що там написано, плюсуем Примор'ї і отримуємо необхідну потужність. Але не все так просто. Більшість сучасних комп'ютерів оснащені блоками живлення, на яких вказана потужність 400-600 Вт. Це означає, що джерело на 600 Вт з працею вистачить на одну машину, але це не вірно. Практика показує, що заявлених виробником 600 Вт (дивимося ДБЖ для домашнього використання), цілком достатньо, щоб забезпечити роботу трьох офісних комп'ютерів з блоками живлення з заявленою потужністю 400 Вт. Чому трьох. Тому що реально комп'ютери рідко споживають більше 200-300 Вт. Чотириста - це гранична пікове навантаження. Виходить, що 600 Вт цілком достатньо для двох потужних, ігрових комп'ютерів з периферією або трьох офісних машин економ-класу.

Додаткові функції

Про масштабованості - можливості розширення блоків ДБЖ вже говорили. Купити запасні батареї для ДБЖ нескладно, як і наростити потужність системи. Також потрібно згадати спеціалізоване програмне забезпечення для APC. Воно дозволяє автоматизувати захист і запускати певні команди в разі, якщо виникла загроза аварійного відключення. Коли акумулятор на межі, то APC дає команду на збереження файлів і відключає комп'ютер. Крім цього, за допомогою програми PowerChute ми побачимо рівень заряду і стан акумулятора. Є три види модифікації: PowerChute Business Edition, PowerChute Network Shutdown, PowerChute Personal Edition. Кожна пристосована для своїх цілей, основні функції - автоматизація управління захистом мереж різного рівня.

В кінці кілька важливих моментів з практики. Надійність обладнання простіше відстежити по тому, скільки техніки цього виробника потрапляє в сервісні центри. Прилади APC ламаються в рази рідше, ніж техніка китайських виробників - і це перевіряється факт.

Якщо зважити рівнозначні по потужності бесперебойники різних брендів, то виявиться, що вага звичайної моделі APC для малого офісу приблизно 13 кг. Він перевершує масу подібних китайських виробів на 3-5 кг. Метал в конструкції - це охолодження, електропровідність і надійність. Така техніка розрахована на тривалу експлуатацію і безсумнівно окупиться.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини