Зарядні пристрої Exide 12 Вольт в нашому асортименті

30 серпня 2017 р.

Зарядні пристрої - це незамінні помічники для підтримки працездатності акумулятора. Всі, хто піклується про своє АКБ обов'язково проводять заряд за допомогою якісних агрегатів. У великому асортименті товарів виділяється лінійка американської компанії Exide, завдяки високій технологічності, надійності і довгого переліку функціональних можливостей.

Історія компанії Exide почалася в 1888 році, коли Вільям Гіббс організував власне виробництво АКБ після придбання патенту у французького вченого Клемента Пайена. Підприємство швидко зайняло свою нішу на ринку акумуляторних батарей, оснащуючи продукцією вуличні ліхтарі, трамваї, швейні машинки та іншу електричну техніку. З сучасним модельним рядом акумуляторів Exide можна ознайомитися в нашому каталозі.

Але, як і хорошу річ може зіпсувати поганий механік, так само і хороший акумулятор буде служити не так добре при використанні не якісного зарядного пристрою. Тому компанія Exide, як експерт своєї справи, рекомендує заряджати свої акумулятори, зарядні пристрої власного виробництва. Однак вони універсальні - можна користуватися для заряду АКБ будь-якого іншого бренду.

Хоча асортимент продукції, що випускається дуже широкий, ми не будемо розглядати промислові прилади, а зупинимося тільки на універсальних зарядках для автомобільних акумуляторів, які почали проектуватися після підписання контракту з відомим американським виробником автомобілів - Cadillac. З 1993-го року фірма активно набирає позиції на ринках Європи, Азії та СНД, постійно вдосконалюючи свою продукцію.

Принцип дії ЗУ Exide

Сучасне пристрій заряду просте у використанні, але в ньому реалізована складна і багаторівнева логіка. Чи не кожен розуміє, як воно працює, а також чому коштує дорожче китайського девайса з регульованою напругою.

У найпростішому варіанті ЗУ Exide реалізована 5-рівнева логіка. Всі етапи зарядки відбуваються автоматично. Все, що потрібно зробити користувачеві - підключити вилку живлення зовнішньої мережі з одного боку і клеми з іншого, вибрати тип батарей для зарядки, а після чекати закінчення процесу заряду, особисте втручання не потрібно. Просто дочекайтеся поки загориться зелена лампочка, що сигналізує про закінчення процесу заряду.

Зарядка батарей може проходити трьома способами:

  • агресивний: заснований на постійному струмі, повний заряд досягається дуже швидко, але АКБ також швидко старіє, втрачаючи в характеристиках;
  • лояльний: заснований на постійній напрузі, на початку швидкість заряду висока, на падає з часом;
  • комбінований: суміш перших двох пунктів.

В наш час, в якісних пристроях для заряду батарей використовується останній спосіб в розширеному варіанті.

Зарядні пристрої Exide для авто

Сфери застосування портативних ЗУ Exide

Надійні імпульсні ЗУ від відомого бренду Exide набули широкого поширення у всіх сферах, де використовуються автономні 12-вольт джерела постійного струму:

  • легкові автомобілі;
  • моторолери та скутери;
  • мотоцикли і квадроцикли;
  • вантажний транспорт;
  • водомоторна техніка.

Також їх часто експлуатують туристи і Автокемпер, що використовують для пересування мобільні автобудинку. У них АКБ глибокого розряду використовується під час стоянки в кемпінгу. За допомогою ЗУ можна швидко зарядити електроенергією батарею, поїхати в будь-яку глушину і користуватися там електроприладами.

Моделі зарядних пристроїв від Exide застосовуються з акумуляторами, які використовуються для харчування техніки при будівництві або при проведенні рятувальних операцій в місцях, де неможливо живити прилади від зовнішньої мережі.

Заряд може проводитися як на батареях з маленькою ємністю від 1 Ач, так і на дуже ємних - аж до 360 Ач.

переваги

Крім конструктивних переваг, описаних вище, відмінною рисою пристроїв є простота у використанні. Кожна людина легко розбереться з цією технікою! Також вони здатні істотно продовжити термін служби ваших свинцево-кислотних акумуляторів, а в багатьох випадках реанімувати підсіли батареї. За конструкцією зарядки дуже довговічні і можуть служити роками на відміну від китайських аналогів. Бренд Exide гарантує надійність продукції, що випускається. Американська компанія за більш, ніж столітню історію встигла довести своє лідерство у виробництві акумуляторів і аксесуарів для них.

На заводах, де проходить виготовлення товарів, встановлені конвеєрні лінії останнього покоління. Вся супутня техніка відрізняється високою якістю, тому ЗУ ергономічні, функціональні і, в порівнянні з конкурентами, безпечні для людського здоров'я і навколишнього середовища.

Конструктивні особливості зарядних пристроїв Exide:

  1. При високих навантаженнях стабільність роботи забезпечується вбудованим компенсатором температури.
  2. У разі проблем з працездатністю АКБ, вбудовані датчики повідомлять про це власника.
  3. Є ліхтарик, який допоможе у використанні вночі або в закритому приміщенні без освітлення.
  4. Гумові затискачі забезпечують додаткову зручність в кріпленні.
  5. Для випадків, коли розетка знаходиться далеко від акумулятора, передбачено наявність довгого дроту, щоб він не заважав, можна обмотати навколо корпусу.
  6. Зарядка повністю оптимізована.
  7. Режим харчування вдосконалений і включає в себе 5 фаз.
  8. Визначається і враховується ємність акумулятора.
  9. Для постійного підключення є додаткові дроти.

Всі прилади модельного ряду оснащені захистом від неправильного підключення клем. У разі, якщо Ви переплутали при підключенні плюсові і мінусові контакти, пристрій визначить переполюсовку і заряд батареї проводитися не буде.

Важливою особливістю є функція «підтримки повного заряду», що відрізняється мінімальними характеристиками зворотного струму. Це означає, що якщо акумулятор планується не використовувати протягом довгого часу (наприклад, взимку), то його можна залишити підключеним до зарядного пристрою, яке буде самостійно відстежувати рівень заряду і при певних показниках саморазряда підзарядить його самостійно. При цьому, якщо під час зберігання пропаде харчування від зовнішньої мережі, то звичайна зарядка почне харчуватися від самого акумулятора, ніж може сама його розрядити. Малі зворотні струми гарантують виключення даної ситуації і вихід батареї з ладу з вини ЗУ.

Універсальні і компактні 12-вольт зарядки Exide призначені для побутового використання, а також автомобільних і тягових свинцево-кислотних акумуляторів будь-якого типу:

  • AGM, Gel - не обслуговуються акумулятори;
  • WET - акумулятори з рідким електролітом.

Модельний ряд зарядних пристроїв Exide

Ознайомитися з модельним рядом зарядних пристроїв Exide (/ zaryadnye-ustroystva-25? BrandId = 205) і докладними характеристиками моделей можна в нашому каталозі інтернет-магазину. Всі моделі мають схожий дизайн, розраховані на батареї з напругою 12 Вольт і відрізняються максимальною величиною сили струму заряду:

  • Exide 12/4 - Максимум 4 Ампера (для АКБ до 85 Ач);
  • Exide 12 / 5.5 - Максимум 5,5 Ампер (для АКБ до 120 Ач);
  • Exide 12/7 - Максимум 7 Ампер (для АКБ до 150 Ач);
  • Exide 12/15 - Максимум 15 Ампер (для АКБ до 360 Ач).

Як видно, чим більшу силу струму може забезпечити зарядний пристрій, тим більш ємну батарею можна зарядити. Єдиним брендом, який може скласти конкуренцію американському якості Exide можуть тільки зарядні пристрої Стек від добре відомої на українському ринку Шведської компанії. Деякі зарядки можуть бути більш дорогими через більш багаторівневої логіки. Повний асортимент їх продукції також представлений в нашому інтернет-магазині.

Купити зарядку для гелевих акумуляторів 12 Вольт або AGM батарей не складно і вибір на ринку є. Але часто покупця збивають з пантелику дешеві китайські аналоги або підробки відомих брендів. Не рідкісні випадки копіювання корпусу відомого бренду. Однак найбільшу цінність представляє логіка і електронні схеми всередині зарядного пристрою. Схожий корпус ще не робить продукт повним аналогом!

Придбати якісне зарядний пристрій для будь-якої свинцево-кислотного АКБ можна в магазині «Навітек». Звертаючись до нас, клієнти отримують не тільки оригінальні сертифіковані товари за найкращими цінами, а й приємний сервіс, а також допомога у виборі відповідного товару. Звертайтеся до нас за найкращими зарядними пристроями від світового бренду Exide.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини