Купити бензиновий, дизельний або газовий генератор?

14 липня 2017 р.

Генератори користуються великою популярністю в різних сферах, починаючи від побутової і до будівельної. Виробляючи електроенергію з різних видів палива, ця техніка незамінна для систем безперебійного живлення і для місць, де ще не проведено електрику. Найбільш популярні види - бензиновий, дизельний і газовий, вони класифікуються за типом споживаного пального. Але різницю знають не всі і магазин Навітек допоможе розібратися в цьому питанні.

Електроживлення приватного будинку змушує задуматися власника як на етапі проектування, так і при підвищеному навантаженні або аваріях в електромережах загального користування. Саме в аварійній ситуації найбільш часто використовуються паливні генератори електричного струму.

Бензиновий генератор

Працює даний вид генераторів на марці палива А-92, найчастіше, техніка використовується для випадків, коли не потрібно велика потужність, так як вони здатні забезпечити харчування приладів загальною потужністю не більше 15 кВт. Також пристрій не варто використовувати в режимі безперервної роботи більше 8 годин, тому що воно розраховане на часті включення і виключення.

Добре підходить для будинку з невеликою кількістю техніки, для комплектації систем безперебійного живлення. Бензинова станція невеликої потужності - ідеальне рішення, якщо в будинку встановлена однофазная проводка.

Використовується два види двигунів - двотактні і чотиритактні. Перші актуальні для малорозмірних агрегатів, з потужністю до 1 кВт. Такі пристрої хороші для любителів активного відпочинку, частих виїздів на природу, так як компактні і легко переміщуються.

Другі служать для випадків, коли потрібна велика потужність (підприємство, офіс), відрізняються відносно низьким рівнем шуму і плавним ходом. Найбільш надійний вид - пристрої на базі одноциліндрового чотиритактного двигуна, моторесурс може досягати 4000 годин.

Дешеві генератори китайського виробництва, в більшості випадків, мають двигун з блоком циліндрів з алюмінію, що позначається на ціні, але знижує моторесурс до 500 мотогодин.

Переваги бензинових установок:

  • запускається в холодну пору року без термокожуха, бензин слабо загущувальну при знижених температурах;
  • гучність не перевищує 70 Дб;
  • легко обслуговується, не вимагає ретельного догляду;
  • має невеликі розміри;
  • доступна вартість.

Недоліки:

  • пальне (бензин) коштує дорожче дизеля і газу, собівартість виробленої енергії висока;
  • зберігати довго бензин протипоказано, згодом паливо втрачає корисні властивості, також необхідно забезпечити належні умови.

Це сама широко поширена категорія найбільш широко поширена серед споживачів і в нашому асортименті представлені бензинові генератори якісних американських, європейських і китайських виробників: Briggs&Stratton, Kipor, Hyundai, Gerrard та інших брендів.

Електрогенератори всіх типів

Дизельні генератори

Потужність «дизеля», зазвичай починається від 5 кВт. Пристрої добре підходять для використання в системах безперебійного живлення, здатні, в порівнянні з бензиновими, довше працювати - понад 20 годин. Часто застосовуються і в якості основного джерела живлення великого приватного будинку, офісу або невеликого виробництва. Потужність обмежується 2500 - 3000 кВт.

Якщо агрегат встановлюється поза приміщенням, необхідно облаштувати для нього майданчик, навіс і фундамент. Не можна допускати попадання дощу, граду, снігу або інших видів опадів, рідин, для цього генератор встановлюється в захисний кожух.

Пристрої програють бензиновим побратимам по параметру безшумності і витраті палива, особливо це видно і чутно на великих потужностях. Використовується циліндр з важкого металу, часто чавуну, необхідність викликана потребою підвищеного тиску при спалюванні дизельного палива.

Дизельне паливо менш воспламенімо ніж бензин. Тому установка такого генератора в приватному будинку вважається лідером з безпеки, шанс виникнення пожежі та вибуху істотно нижче, ніж у аналогів. Цим обумовлена популярність використання дизельних генераторів в місцях, що вимагають прийняття особливих заходів безпеки.

Переваги:

  • моторесурс в рази вище, ніж у бензинового генератора;
  • термін окупності нижче, ніж у бензинового апарату, незважаючи на високий витрата пального і високу вартість самої установки;
  • транспортування палива і його зберігання може відбуватися при відносно простих вимогах.

Недоліки:

  • особлива проблема - запуск генератора, якщо він здійснюється за допомогою витяжного троса. Установка потужністю 6 кВт запуститься без проблем, але розрахована на 10 кВт почне працювати, тільки якщо докласти значну силу при запуску. При знижених температурах запуск будь-якого пристрою на дизелі дуже проблематичний, так як паливо стає в'язким, тому використовується кожух. В агрегатах, де встановлений електростартер, таких проблем немає;
  • висока гучність, порівнянна з гучністю сирени, слід звукоизолировать приміщення, де ставиться електрична станція.

У нашому асортименті широко представлені дизельні генератори виробництва: Kipor, Hyundai, Konner&Sohnen та інших брендів.

Газові генератори

Існує велика кількість моделей, що працюють на різних видах газу, починаючи від природного і скрапленого, до пального. Пристрій добре себе зарекомендувало в ролі джерела енергії для системи безперебійного живлення, допускається термін роботи без перерву до 8-10 годин.

Потужність газового генератора струму для побутових потреб починається від 3-4 кВт, але для професійних потреб використовуються стаціонарні електростанції великої потужності.

Істотну роль грає тип постачання установки паливом. При закупівлі газу, наприклад, пропан-бутанової суміші, в балонах, використання, з фінансової точки зору, мало чим відрізняється від бензинового аналога. При підключенні безпосередньо до газопроводу, собівартість 1 кВт/год енергії знижується в два рази в порівнянні з бензиновими установками і в 3, в порівнянні з бензиновими.

Переваги:

  • можливість домогтися вкрай низьку ціну на одержувану енергію;
  • низький рівень гучності, який можна порівняти з бензинової станцією, до 75-77 дБ;
  • практично повна відсутність сажі і шкідливих сполук у вихлопах, що робить газовий генератор для будинку ідеальним екологічним рішенням;
  • можливість створення когенераційної станції з декількох установок, щоб отримати потужність станції аж до 10 мВт.

Недоліки:

  • велика небезпека вибуху газу, зростає ймовірність загоряння, безпечніше використовувати аналоги на іншому пальному. Щоб зменшити ризик, перевезення газу та експлуатацію приладу потрібно проводити в належних умовах;
  • для отримання головної переваги - економічності - потрібне підключення до газопроводу. Це складний процес, необхідна опрацювання проектної документації, також слід домогтися відповідного дозволу;
  • в місці використання в обовʼязковому порядку проводиться система вентиляції і встановлюється датчик витоку газу, в іншому випадку, підвищується ризик надзвичайної події;
  • неприпустимо зберігання газових балонів при низьких температурах.

У нашому асортименті представлені газові генератори виробництва: SDMO.

Гібридні генератори

Все частіше стали зустрічатися електрогенератори, які працюють на декількох видах палива. Наприклад: бензин/газ. Такі двопаливними генетатори найбільш універсальні, тому що можуть автономно працювати як на бензині, так і на зрідженому газі пропан-бутану. Їх пряме призначення - забезпечення резервного живлення в разі відключення центральтного енергозабезпечення заміського будинку, офісу, виїзної торговельної точки, складу і інших приміщень.

Завдяки економічній ефективності використовуваного пального, компактним формам і можливості забезпечення тривалої роботи, гібридні генератори отримують все більший інтерес не тільки для побутових потреб, але також для професійних потреб. Вони володіють тими ж перевагами і недоліками характеру окремим видам паливних електрогенераторів.

У нашому асортименті є гібридні генератори виробництва: Hyundai, Konner&Sohnen.

Висновок

З огляду на викладену в даній статті інформацію, можна класифікувати апарати щодо раціонального місця використання.

  1. Невеликий будинок або офіс, де мало приладів - станція на бензині або гібридний генератор малої і середньої потужності. Гарний як джерело енергії в системах безперебійного живлення, коштує дешево, знайти паливо можна легко, мало шумить.
  2. Для великих будинків, складів, інших великих приміщень, у вигляді постійного джерела живлення, використовується дизельна установка.
  3. Великі виробництва - електростанція на газу. Встановлювати її для потреб невеликих об'єктів невигідно через складність монтажу і експлуатації. Серйозні підприємства швидко окуплять витрати і зможуть забезпечити необхідні умови використання.

Поставтеся уважно до вибору пристрою або зверніться до наших менеджерів. Від правильного вибору або проектування буде залежати ефективність і економічність експлуатації генератора.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини