Тягові акумулятори Sonnenschein GF-V / GF-Y від офіційного дилера

19 червня 2017 р.

Інтернет-магазин Навітек неодноразово заявляв про свою прихильність якісним брендам. І тепер, в черговий раз, ми раді представити розширення модельного ряду якісними акумуляторами німецького виробництва Sonnenschein в нашому асортименті.

Бренд Sonnenschein (вимовляється як «Зоненшайн») проводиться компанією GNB Industrial Power, яка входить в корпорацію EXIDE Technologies.

Американська многоконтінентальная корпорація Exide має заводи в США, Європі та Азії. Як завжди, розвиток технологій, глобалізація та оптимізація виробничих процесів призводить до поглинання компаній. Ознайомившись з історією винаходу німця Теодора Зонненшайн першої герметичній свинцево-кислотної акумуляторної батареї за технологією dryfit, думаю, буде зрозуміло чому ці акумулятори є німецькими, а виробляються американською корпорацією.

Гелеві акумулятори Sonnenschein призначені для промислового транспорту на електротязі і добре зарекомендували себе при глибоких циклічних навантаженнях.

Компанія виробник GNB Industrial Power вибрала собі девіз «Довговічність завдяки інноваціям» і прагне йому відповідати. Професійні інженери постійно враховують вимоги ринку, саме тому компанія може запропонувати клієнтам індивідуальне і ідеальне рішення. Гелеві акумулятори спочатку використовувалися в окремих сферах, однак, зараз виробник посилено займається вдосконаленням розробки, розширюючи асортимент і піднімаючись вище щабель за щаблем. Зокрема, представлена серія тягових акумуляторів, призначених для полемічних машин.

Компанія дарує не тільки довговічний виріб, але і можливість отримати оптимальний набір послуг і скористатися інноваційними технологіями. Їх перші ідеї лежать в основі всіх сучасних моноблочних акумуляторних батарей.

Тягові акумулятори Sonnenschein

Історія бренду Sonnenschein

Історія першої свинцевою батареї починається понад півтори століття тому, в 1854-му році. Саме тоді німецький доктор Зінстеден зробив кілька цікавих експериментів. Пропустивши струм по електродів зі свинцю, які були занурені в розчин сірчаної кислоти, він виявив, що електрод з зарядом "-" залишився чистим, але на електроді з зарядом "+" утворився наліт, що складається з двоокису свинцю. Наступним кроком було замикання елемента без подачі електрики ззовні, в результаті виник постійний струм, він пропав тільки після повного зникнення в системі двоокису свинцю, яка і покривала електрод з зарядом "+". Але лікар не продовжив свої експерименти і винахідником батареї на основі свинцю вважається Гастон Планте.

Вся подальша історія була насичена модернізацією виробництва і самих пристроїв. Межею мрій довгий час залишалося створення акумулятора, якому не потрібен би був додатковий долив води. Також, вчені довго йшли до того, щоб створити батарею, з якою не випливає кислота і не виділяється небезпечне кількість водню, так як подібна розробка могла б використовуватися повсюдно, незалежно від вентиляції в приміщенні.

І ось, на початку другої половини двадцятого століття, розробники з провідної компанії Sonnenschein, заснованої в 1910-му році учнем великого вченого Макса Планка, показали світу свій винахід - герметизований свинцево-кислотний акумулятор. Відсутність необхідності в додатковому обслуговуванні досягалося штучним загущення електроліту, серійно пристрій почали виробляти тільки коли вдалося отримати патент - в 1958-му році, технологія отримала назву dryfit.

Детальніше про технологію dryfit

Дана технологія використовується в свинцево-кислотних АКБ. Без її застосування принцип роботи батарей виглядає схоже, однак, він не настільки технологічний. У пристроях звичайного типу активними речовинами, на реакції яких і заснований весь процес, виступають чистий свинець (електрод "-") і його двоокис (електрод "+"). Молекули сірчаної кислоти, при роботі на розряд батареї, надходять з електроліту і після взаємодії з електродами утворюється сульфат свинцю.

Коли відбувається зарядка, можна відстежити виникнення кількох реакцій, деякі з них спрямовані на те, щоб відновити первинну ємність, а інші є побічними, наприклад, водний електроліз. В його результаті, вода розпадається на вихідні молекули водню і кисню, які згодом, у вигляді бульбашок газу залишають корпус батареї, піднімаючись на поверхню електроліту. Таким чином, речовина витікає в навколишній простір через заливальне форму виробу.

Втрата води - це невід'ємний процес в функціонуванні свинцево-кислотної батареї, що сприяє зниженню рівня електроліту і зростанню щільності. В такому випадку необхідний систематичний долив дистильованої води, який значно ускладнює експлуатацію.

Акумулятори Sonnenschein відрізняються тим, що вони не вимагають додаткового обслуговування, адже є абсолютно герметизованими. Такий стан досягається завдяки установці спеціального клапана в заливальний отвір і зв'язування електроліту. Останній процес здійснюється шляхом доведення елемента до гелеобразного стану або його вбирання в особливе середовище, яка не проводить електрику і має пористу структуру. У гелеві акумулятори додають спеціальний загущувач, який допомагає досягти желеобразного стану, коли електроліт перетворюється в в'язка речовина. Субстанція заповнює собою весь блок елемента, обходячи стороною простір під кришкою АКБ. Протягом використання там утворюються канали, які дозволяють газу вільно переміщатися від одного електрода до іншого. Отже, безперешкодно протікають всі реакції, наприклад, реакція рекомбінації, при якій спостерігається розкладання води на молекули водню і кисню.

Технологія одержала назву «dryfit» і має безліч переваг в порівнянні з класичною. Серед основних плюсів:

  • Відсутність потреби в доливе рідини.
  • Тривалий термін зберігання до двох років без пордзарядкі, який досягається завдяки низькому саморазряду.
  • Відсутність ризику втрати сірчаної кислоти.
  • Гелеві акумулятори можна експлуатувати відразу, також вони не мають обмежень у виборі перевізного транспортного засобу, т. Е. Не чутливі до трясці, на відміну від аналогів.
  • Великий циклічний ресурс.
  • Наявність трубчастої пластини, яка має позитивним зарядом, яка забезпечує високу стійкість і досить тривалий термін служби.
  • Відсутність ефекту терморазгона і високий рівень теплоємності.
  • Можливість експлуатації в різних умовах - в вентильованих приміщеннях, в кімнатах з технологічним обладнанням. Встановити їх можна і в шафах, призначених для батарей, і на ізольованих стелажах.
  • Відсутність коротких замикань всередині елемента і глибокого розряду.
  • Надійність і безпека у використанні, адже акумулятори Sonnenschein, виготовлені за технологією dryfit, відрізняються високим рівнем якості і присутні на ринку вже більше 50 років.

Тягові акумулятори Sonnenschein

Акумулятори Sonnenschein в нашому асортименті

На даний момент Навітек пропонує дві серії герметичних необслуговуваних гелевих батарей, виконаних за технологією dryfit. Все АКБ не вимагають доливання рідини протягом всього терміну експлуатації; мають надзвичайно міцним корпусом; поставляються повністю заповнені електролітом і заряджені на 100%.

Серія V (Sonneschein GF-V) призначена для полемічних машин і використання в інших важких промислових сферах. Гелеві акумулятори цієї серії випускаються з напругою 6/12 Вольт і номінальною ємністю (по навантаженню С5) від 50 до 240Ач. Здатні забезпечити більше 700 циклів при 100% використанні ємності АКБ. Вони добре відомі всім клінінговим компаніям, тому що миття підлоги Karcher з заводу комплектуються саме акумуляторами Sonnenschein.

Поширені сфери застосування гелевих АКБ серії GF-V:

  • миття підлоги
  • Палетоперевозчікі, підйомники
  • Електроштабелери малої потужності, підйомні платформи
  • Автоматично керовані транспортні засоби
  • Електромобілі та електробуси

Популярні тягові акумулятори для полемічних машин можна купити зі складу в Києві. Більш специфічні батареї можна купити під замовлення.

Серія Y (Sonneschein GF-Y) призначена для інвалідних колясок та ін. Техніки на електромоторі. Гелеві батареї цієї серії випускаються з напругою 12 Вольт і номінальною ємністю (по навантаженню С5) від 14 до 94 Ач. Здатні забезпечити 450 циклів при 100% експлуатації ємності акумулятора. Вони добре підходять для ринку відпочинку і забезпечення мобільності.

Поширені сфери застосування гелевих акумуляторів серії GF-Y:

  • Візки для гольфу
  • човнові електромотори
  • Інвалідні коляски, електроскутери
  • Туристичні будинки на колесах, причепи-дачі

Також для великих моделей підлогомийних машин з сидячим оператором, використовуються тягові батареї TM Sonnenschein серії Marathon Classic в елементному виконанні. Вони являють собою 2 вольтової модулі, скомплектовані в металевому ящику-коробі. Наприклад, для підлогомийної машини Karcher модель BD 75/140 R і модифікаціях використовується батарея 24V 5EPzV350 - герметизована повністю обслуговуюча свинцево-кислотна батарея з електролітом згущеним до стану гелю. Зібраний акумулятор складається з 12 елементів по 2 Вольта ємністю 350 А / ч. Або 24V 5EPzS350 - класична акумуляторна батарея з трубчастими позитивними пластинами Marathon Classic, аналогічно батарея складається з 12 елементів по 2 Вольта ємністю 400 А / ч.

На даний момент вироби серії GF-Y і Marathon Classic поставляються із заводу під потреби замовника протягом 3-4 тижнів.

GNB Industrial Power також випускає високочастотні зарядні пристрої, які використовують найсучасніші технології і вважаються найкращим вибором для заряду батарей на невеликій електричній техніці, зокрема, на полемічних машинах і палетоперевозчіках. У зв'язку з тим, що більшість поломоечной техніки поставляється в комплекті із зарядним пристроєм, на даний момент вони не представлені в нашому каталозі, але доступні для поставки під замовлення. Звертайтеся до наших менеджерів.

Остерігайтеся підробок

Німецька педантичність і традиційне європейське якість, турбота про екологію в токсичних виробничих процесах, звичайно призводить до більшої ціною ніж у аналогічних азіатських аналогів. Однак при своїй вартості Ви можете бути абсолютно впевнені, що АКБ буде відповідати всім заявленим характеристикам, будуть дотримані всі гарантійні зобов'язання і прослужить такий акумулятор набагато довше. Все це робить АКБ Sonneschein дуже конкурентними з дешевими аналогами.

На сьогоднішній день на ринку є АКБ азіатського походження, які є підробкою ізввестних марок. Китайські виробники заявляють про таких параметрах циклічних ресурсів, які не відповідають дійсності. Також значно завищений і термін експлуатації. Такі компанії обманюють споживачів підробленими сертифікатами якості та звітами пройдених технологічних контролів. Отже, варто остерігатися підробок і не вестися на поводу у шахраїв, які пропонують дешеві вироби, які незабаром вийдуть з ладу.

Співпрацюючи з нашим магазином, який є офіційним дилером акумуляторних батарей Sonnenschein , Ви можете бути впевнені в тому, що купуєте якісний і оригінальний товар, який прослужить вам довгий час.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини