Навігаційні дисплеї Raymarine Axiom з 3D ехолотом

7 березня 2017 р.

Інтернет-магазин Навітек представляє нову лінійку багатофункціональних дисплеїв Raymarine Axiom, з вбудованою підтримкою 3D ехолота. Нові прилади оснащені високопродуктивним 4-х ядерним процесором, що забезпечує швидке реагування системи на всі поставлення завдання.

Технічний прогрес тупцює семимильними кроками по всіх типах електроніки, включаючи морські навігаційні системи. Те, що ще вчора здавалося новинкою вже сьогодні буденна річ. Ехолоти прагнуть стати гаджетами і це не може не радувати технофілів в області риболовлі. Потрібно віддати належне компанії Raymarine, яка в цьому 2017 року зробила ще один революційний крок в навігаційної яхтової електроніці.

Справедливості заради, варто сказати, що першими зробили глибинний 3D сканер Lowrance у вигляді окремого модуля, який сумісний тільки з останньої лінійкою ехолотів / картплоттери серії HDS Gen3. Цей модуль називається Lowrance StructureScan 3D . Він з'явився в нашому асортименті 2016 році і багато любителів риболовлі вже встигли оцінити сучасні можливості рибальського електроніки.

Хоча, якщо бути ще чесніше, то потрібно згадати, що ще в середині першої декади нинішнього століття був такий супер популярний сонар Humminbird Matrix 47 3D . Він робив 3х-мірний відображення структури дна з урахуванням всього 6 променів (теж без жодних додаткових модулів). Тому зображення виходило таким собі кострубатим і нічого корисного крім модного слова "3Д" своїм власникам не давало. Він був дуже дорогим у виробництві, тому досить швидко від нього відмовилися. Тепер суть технології зовсім інша! Зустрічайте 3D ехолоти другого пришестя!

3D ехолоти Raymarine Axiom

Статус Raymarine, як лідера в преміум сегменті яхтової електроніки, зобов'язує йти далі і дивувати своїх клієнтів новими вершинами. Інженери компанії довели свою перевагу і випустили багатофункціональні дисплеї з вбудованим 3D ехолотом. Ця технологія отримала назву RealVision 3D, що робить Axiom першим і, на сьогоднішній день, єдиним картплоттера з вбудованим 3D сонаром.

Ехолоти Raymarine серії Axiom оснащуються новою операційною системою LightHouse 3 OS, яка стала ще швидше своїх попередніх версій, а також простіше у використанні і освоєнні. Вона відрізняється інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом з можливістю персоналізації виходячи з переваг користувача. Дозволяє користувачеві контролювати ситуацію кілька разів клацнувши пальця - швидко, точно і зручно.

Мережеві можливості розширення

При бажанні Axiom можна використовувати як звичайний ехолот на рибальському надувному човні, але це далеко не простий гідролокатор, а розширюється система! Її можливості можуть зростати в міру необхідності практично до безкінечності, тому що гарантується повна сумісність з усією лінійкою обладнання Raymarine.

Завдяки мережевим здібностям розширення RayNet Ethernet і NMEA2000 багатофункціональні дисплеї можуть бути об'єднані в загальну бортову мережу яхти або іншого судна будь-якого розміру. Таким чином, можна підключити додаткове обладнання Raymarine. Наприклад: радари Quantum, ехолоти, тепловізійні камери FLIR, морські аудіо системи , інструменти, камери відеоспостереження, автопілот Evolution, а також можлива інтеграція з планшетами та смартфонами за допомогою бездротових технологій Wi-Fi і Bluetooth з встановленим додатком.

Міць на кінчиках пальців

У топовом сегменті вже стало стандартом де-факто використання сенсорних екранів, управління якими проводиться як на сучасних смартфонах, без будь-яких кнопочок і крутілочек. Мультитач властива поки тільки картплоттера VIP сегмента.

Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс LightHouse полягає з простих іконок, а зручні бічні панелі відмінно продумані і анімовані. Інформаційні панелі можуть відображати до 14 типів даних (глибина, температура води і т.д.), які можна розташувати в будь-якому зручному місці на екрані. Доступні нові види відображення даних морського радара. Швидкий доступ до вікна карти і різних видів її деталізації.

Керувати і налаштовувати такий прилад - це одне задоволення! Прилад може зберігати кілька профілів налаштувань користувачів, щоб кожен міг використовувати свої переваги в інтерфейсі при управлінні приладом.

Як і всі ехолоти Raymarine , МФД Axiom відрізняє міцний, повністю скляний екран і витончений безкнопочний дизайн. Цей дисплей оптимізований для установки на поверхню або поворотний кронштейн. Також може бути вбудований в приладову панель судна. Для цього з приладом поставляється спеціальний комплект для врізки.

3D ехолоти Raymarine Axiom 7, 9 і 12

Моделі Axiom доступні у варіантах з діагоналлю 7, 9 і 12 дюймів, а також в різних конфігураціях гідролокатора з підтримкою різних варіантів доступних технологій сонара:

  • Дисплей без ехолокації;
  • Дисплей (тільки 7 дюймів) з вбудованим донним сканером DownVision і Рибопоїськовоє ехолотом CHIRP;
  • Дисплей зі всілякими технологіями ехолокації, включаючи: структурний сканування CHIRP DownVision, бічний огляд CHIRP SideVision, високочастотний Рибопоїськовоє CHIRP ехолот і RealVision 3D.

Датчик все-в-одному RealVision 3D поєднує в одному корпусі ехолокацію в декількох режимах:

  • CHIRP DownVision - структурний сканер;
  • CHIRP SideVision - ехолот бічного огляду;
  • CHIRP - високочастотний сонар;
  • RealVision 3D - 3D ехолот.

Як Вам такий зоопарк незрозумілих абревіатур? Це властиво всім виробникам морських гідролокатором! Особисто я починаю стомлюватися пояснювати покупцям ніж одне відрізняється від іншого. Ванга на те, що 3D почне витісняти старі технології, і це дасть простоту в розумінні і, можливо, позначиться на здешевленні ехолотів.

3D ехолоти Raymarine Axiom зображення з екрану

У стандартній комплектації пристрою Axiom поставляються з трандьюсером на транец, але в залежності від можливостей плавзасоби і побажань замовника, можливі варіанти комплектації мультідатчіком для встановлення крізь корпус яхти. Доступними параметрами виконання трандьюсера RealVision 3D:

  • Пластиковий датчик на транец;
  • Пластиковий датчик крізь корпус;
  • Бронзовий датчик крізь корпус;
  • А також різні варіанти пластикових і бронзових випромінювачів з урахуванням кута кілеватості на лівий і правий борт судна: 0, 12 і 20 °.

Розробники Raymarine оснастили свої ехолоти технологією гіростабілізаціі, яка дозволяє компенсувати спотворення від руху човна, забезпечуючи реалістичне 3D зображення в реальному режимі часу.

GPS позиціонування і картографія

Всі багатофункціональні дисплеї Raymarine Axiom оснащені високоточним 72-канальним GPS приймачем з підтримкою систем GPS / ГЛОНАСС з частотою 10 Гц для швидкого оновлення положення судна.

Традиційно картплоттери такого рівня підтримують морську картографію Navionics , а також растрові і векторні карти LightHouse.

Raymarine Axiom доп. можливості

Ще більше можливостей

На даний момент бренд Raymarine належить серйозного військового концерну FLIR. Саме військові розробки були покладені в основу високоякісних морських тепловізійних камер , які мають ексклюзивну технологію відеоаналітики ClearCruise. Такий тепловізор активно стежить за обстановкою в полі свого зору і сигналізує на багатофункціональний екран про появу надводних об'єктів. Тепловізіонная камера на судні призначена для забезпечення безпечної навігації в нічний час доби.

За допомогою цього чудового девайса і його мережевих можливостей можна організувати центр відеоспостереження на судні. Прилад приймає і відображає сигнал від 4-х IP-відеокамер одночасно.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини