Свіжа серія акумуляторів Challenger EV 12 для інвалідних колясок

29 грудня 2016 р.

Нова серія тягових акумуляторів Challenger, призначених для роботи в циклічному режимі - вже в продажу в Україні! Це моделі: Challenger EV 12-33 , Challenger EV 12-45 , Challenger EV 12-55 . Чим ці акумулятори гарні і як відрізняються від аналогів, ми поговоримо в цій статті.

Акумулятори Challenger EV 12 для інвалідних колясок

Які акумулятори використовуються в інвалідних електроколяски і як зрозуміти, який вам потрібен?

Найчастіше, акумуляторні батареї для електроколясок бувають двох видів:

  • негерметичні автомобільного типу;
  • герметичні свинцево-кислотні.

Граматичні ще називають необслуговуваними або безуходнимі, так як вони не вимагають доливання води, і гелів, тому що електроліт в них не рідкий, а гелеобразний. До герметичним акумуляторів відносяться і моделі Challenger EV. І ми вважаємо, що герметичні акумулятори підійдуть користувачам електроколясок більше, так як при зарядці акумуляторних батарей першого типу виділяється не найкорисніша сірчана кислота, а в разі падіння транспортного засобу витече весь електроліт.

Щоб зрозуміти, який акумулятор підійде саме до вашої електроколяски, для початку потрібно визначити її вагу. Для цього ми розділимо їх на 3 види (вага зазначений без акумуляторних батарей):

  • «Легка» - вага до 50 кг,
  • «Середня» - вага до 70 кг,
  • «Важка» - вага понад 70 кг.

На «легку» коляску встановлюється батарея з двох акумуляторів ємністю 17 А / год або 24 - 27 А / год (якщо дозволяють розміри батарейного відсіку). На «середню» коляску встановлюється батарея з двох акумуляторів ємністю по 32 А / год або 40-45 А / год. Для колясок такого ваги підходять Challenger EV 12-33 і Challenger EV 12-45. На «важку» коляску доводиться по два акумулятора по 55А / год або більше. В такому випадку можна експлуатувати Challenger EV 12-55.

Яку проблему вирішують акумулятори Challenger EV 12?

Багато з тих, хто має справу з акумуляторами, стикалися з явищем, яке називають «глибокий розряд». Це коли акумулятор повністю розряджається, що може знизити його продуктивність або навіть вивести з ладу. І подібна проблема особливо актуальна для людей з особливими потребами, яким більше, ніж кому б то ще, важливий надійний і довговічний акумулятор для інвалідного візка . Але новинки від інженерів з Challenger вирішують цю проблему.

Особливості та переваги акумуляторів Challenger EV 12

Основне, що відрізняє ці моделі - вони можуть працювати в умовах, критичних для інших акумуляторів. Завдяки тому, що вони виготовлені за технологією AGM, тобто мають в своєму складі поглинає скловолокно, акумулятори Challenger серії EV довговічніше звичайних гелевих.

Крім того, в їх батареях використовується спеціально створене активна речовина і більш потужні пластини. В результаті Challenger серії EV більш надійні в умовах високого навантаження і більше 300 циклів при 100% глибині розряду.

Термін служби складає 12 років.

Один від одного моделі відрізняються ємністю і максимальним струмом розряду, і, отже, часом, за яке вони повністю розрядяться. Звичайно, вони не вічні, і їх важливо експлуатувати, слідуючи інструкціям з обслуговування і зарядці. Але здатність «тримати удар» робить ці акумулятори особливо корисними для інвалідних колясок з електроприводом.

Звичайно головне, за що цінують цю серію акумуляторів - це здатність працювати навіть під час сильних навантажень і частих глибоких розрядів. Але тим не менш, є ще кілька моментів, які відрізняють їх від аналогів і попередніх моделей:

  • хороший варіант для набору джерела безперебійного живлення з окремими акумуляторними модулями завдяки здатності витримувати глибокий розряд;
  • герметичність конструкції, так що ви більше не будете хвилюватися про витік електроліту;
  • внутрішня рекомбінація газів, завдяки якій підвищується довговічність акумуляторів, і вам не доведеться займатися доливом води;
  • можна перевозити будь-яким видом транспорту без всяких обмежень;
  • герметичність корпусу - спокійно використовуйте в тому положенні, в якому ви хочете.

Де ще можна використовувати акумулятори Challenger?

Хоча Challenger EV 12 - справжня знахідка для власників електроколясок, тим не менш, вони годяться і для інших цілей. Тягові акумулятори прекрасно підходять для:

  • електроскутерів і електровелосипедів,
  • баггі і електромобілів,
  • систем пожежно-охоронної сигналізації,
  • телекомунікаційного обладнання,
  • джерел безперебійного живлення.

Більш того, з їх використання можна витягти чимало плюсів в порівнянні з експлуатацією акумулятор іншого типу:

  • не потребують обслуговування;
  • працюють в будь-якому положенні;
  • безпечні при експлуатації;
  • довгий термін роботи при справному електрообладнанні;
  • дають високий пусковий струм;
  • витримують дуже глибокий розряд.

Тягові акумулятори глибокого розряду Challenger серії EV 12 - хороший вибір для того, щоб їх використовувати в інвалідних електроколяски, електромобілях, скутерах, джерелах безперебійного живлення і тому подібної техніки. Акумуляторні батареї Challenger EV 12-33,Challenger EV 12-45 і Challenger EV 12-55 відрізняються довговічністю, безпекою, зручністю в експлуатації, і, найголовніше, здатністю витримувати глибокий розряд. Для більш докладної інформації про моделі, дивіться наш каталог.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини