Човновий мотор Mercury 15M знятий з виробництва

17 травня 2016 р.

Поспішайте купити легендарний і найпопулярніший човновий мотор на Дніпрі - Mercury 15M. Компанія Mercury Marine з травня 2016 року знімає з виробництва, який проводився на Американському заводі. У зв'язку з цим даний двигун і поставок в Україну та інші країни світу більше не буде. На складі залишилося обмежена кількість!

Човновий мотор Mercury 15M - це 2х-тактний бензиновий мотор, потужністю 15 к.с. Його популярність на Дніпрі для надувних кільових човнів, розміром від 3 до 4 метрів, пов'язана з тим, що він оптимально вписується в співвідношення ціна-якість-витрата палива, невибагливий в обслуговуванні і зберіганні. Також, з огляду на розміри річки, цей двигун для човна дозволяє досить швидко переміщатися між уловистими точками. Mercury 15M - потужний, але при цьому найлегший, всього 34 кг, мотор в своєму класі. До його переваг, потрібно згадати особливу конструкцію румпеля з перемиканням газ-нейтраль-реверс, який дозволяє керувати мотором однією рукою в будь-яких ситуаціях. Також конструктивною особливістю є встановлений термостат, що дозволяє регулювати охолодження забортної водою в міру збільшення оборотів і нагрівання двигуна. Однак, він досить ненажерливий у витраті палива по порівняння з 4х-тактний моторами. Якщо Ви вирішили купити двигун для човна , подумайте про екологію, економії палива і віддавайте перевагу 4х-тактний човновим моторам.

Ми не отримували від виробника офіційних причин про зняття мотора з виробництва, але на правах однієї з версій, можна припустити, що такий популярний мотор може бути знятий тільки з однієї причини - це посилення екологічних норм в Америці і Європі. Напевно багато хто знає, що двотактні човнові мотори заборонені для використання на водоймах в країнах, які піклуються про природу і власної екології. Це пов'язано з тим, що у 2х-тактного двигуна масло горить разом з паливом і вихлоп йде прямо в воду, що призводить до великої забруднення навколишнього середовища. Тому застарілі технологічно мотори випускалися тільки для ринків України, Росії та Азії. Виробничі переваги давно вже на стороні 4х-тактних човнових моторів. Незважаючи на те, що відсутність такого популярного човнового мотора в асортименті магазину зашкодить продажам, нехай наші водойми стануть чистішими, а риби в них більше.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини