Пускозарядні пристрої для вантажівок та важкої спецтехнікі

12 лютого 2019 р.

Не тільки легкові автомобілі мають проблеми з акумулятором, що сів. Особливо взимку ця проблема ще більш гостро стоїть для важкої професійної техніки, тому що від простоїв втрачаються гроші. У тих місцях, де немає можливості скористатися альтернативним джерелом харчування, на допомогу прийде автономне пускозарядний пристрій Detako Carku E-Power 99А.

Двигун важкої техніки зазвичай зводиться від АКБ з напругою 24 Вольта. На українському ринку є багато подібних пристроїв на 12/24 Вольта, від виробників Awelco, Deca, Forte і т.д. Однак всі вони громіздкі і застосовні в умовах сервісних станцій технічного обслуговування. Але бувають ситуації, особливо в зимову пору року, коли немає можливості підвезти до транспортного засобу пусковий пристрій або запасний акумулятор для запуску двигуна: влітку машина заглохла в поле, взимку великий саморозряд, старий акб, техніка не працювала в міжсезоння і т.д.

Пусковий для вантажівок і важкої спецтенікі

Акумуляторні батареї вантажного і легкового транспорту чутливі до температур. Особливо це створює труднощі в зимовий період. Багато водіїв стикаються з проблемою запуску двигуна. Неприємна ситуація може виникнути якщо забули вимкнути бортові прилади, або просто при тривалій стоянці. Електроліт стає в'язким, та батарея втрачає до 40% ємності. А адже на морозі необхідні значно більші пускові струми, щоб провернути двигун.

Легкове авто можна просто штовхнути, а що робити з вантажівкою або дорожнім катком? Ця проблема характерна для техніки, яка стоїть на вулиці або в холодних гаражах. Часто в спартанських умовах зимують екскаватори, трактори, дорожні катки, трактори, вантажівки та інша техніка комунальних служб та будівельних організацій. Проблема з запалюванням виявляється в самий невідповідний момент. І тоді, врятувати ситуацію може якісне пускозарядний пристрій (ПЗУ). Саме воно пожвавить холодний двигун і акумуляторну батарею.

Особливості сучасних ПЗУ

Пускозарядний обладнання використовується не тільки для зарядки АКБ, або щоб завести двигун електростартером. ПЗУ затребувані для бензинових і дизельних двигунів легкових, і вантажних автомобілів, автобусів, всюдиходів, бульдозерів, фур, мотоциклів, танків, важкої спецтехніки, водного транспорту, сільськогосподарської техніки. Головний плюс - це можливість запуску двигуна при абсолютно розрядженою батареї і навіть без неї. Пуск відбувається за рахунок можливості пристрою виробляти великі струми.

Пускозарядні пристрої діляться на:

  • конденсаторні;
  • імпульсні;
  • трансформаторні;
  • акумуляторні.

Пусковий для вантажівок і важкої спецтенікі

  1. Конденсаторні ПЗУ мають дуже складну схему. Головною робочою частиною є конденсаторний блок великої місткості. Завдяки йому, агрегат здатний запустити мотор, навіть при 5% ємності. ПЗУ заряджається від залишкових струмів і видає розряд, запускаючи мотор. Часте використання конденсаторних ПЗУ сприяє швидкому зносу дорогих акумуляторів. Крім того, вони складні і небезпечні в роботі. Якщо пошкоджений або висох конденсатор - пристрій відремонтувати неможливо.
  2. Імпульсні ПЗУ працюють завдяки високочастотному инвертору. Апарат підвищує частоту струму, а потім знижує і випрямляє. При цьому створюються необхідні умови для запуску двигуна і зарядки батареї. Коштують недорого, але не можуть працювати без мережі 220 Вольт. А ще бояться морозу і чутливі до перепадів напруги.
  3. Трансформаторні пускозарядні пристрої знижують і випрямляють струм, а потім подають його на клеми. В цілому вони надійні, практичні і універсальні. Недолік - прив'язка до мережі і великі габарити. Коштують недешево і затребувані в гаражах або на станціях техобслуговування.
  4. Акумуляторні ПЗУ призначені для використання далеко від електричних мереж. Виробники цих автономних пристроїв називають їх по-різному: бустерами, зовнішніми АКБ, або Jump Starter. Більшість цих машин багатофункціональні і використовуються повсюдно.

Бустер являє собою переносну Високоємкий акумуляторну батарею сухого типу. Літій-іон-полімерні або літій-залізно-фосфатні батареї замінили важкі свинцево-електролітні. Так, непомітно, сталася маленька революція в АКБ. Вони стали компактними, зручними та функціональними.

Зараз, коли компактний бустер може вирішити більшість завдань не має сенсу замовляти громіздкі, застарілі варіанти.

На що звернути увагу підбираючи пускозарядний пристрій?

Є кілька важливих властивостей:

  1. Напруга ПЗУ має відповідати тому, що видає акумулятор. Працюючи на максимумі, прилад швидко зношується. Устаткування для легкових машин видає 12 Вольт, а в вантажівках бортова мережа функціонує від 24 Вольт.
  2. Сила струму повинна відповідати обсягу двигуна транспортного засобу. Підходять показники до 10% від ємності АКБ. Особливо важлива ємність ПЗУ взимку, чим більше ємність, тим вища ймовірність вдалого запуску.
  3. Рівень пускового струму повинен відповідати потужності встановленого на автомобілі стартера.
  4. Добре якщо це портативний, автономний пристрій, щоб була можливість запустити транспорт не тільки в гаражі, а й в місті, на трасі, або в поле.

Чому варто вибрати Detako Carku E-Power 99А

Двигуни важкої техніки, в тому числі і вантажних автомобілів і сільсько-господарської техніки заводяться від АКБ з напругою 24 Вольт. Більшість пускозарядних пристроїв на 24 Вольта можуть працювати тільки там, де є електромережу. Але що робити, якщо нема звідки взяти електроживлення? Ось тут на допомогу прийдуть портативні ПЗУ Detako Carku E-Power 99А.

Це акумуляторний бустер, він відрізняється багатофункціональністю та високою продуктивністю. З його допомогою можна запустити двигун з напругою бортової мережі від 12 до 24 Вольт. Це якісне італійське обладнання з вбудованим літій-полімерним акумулятором з тривалим ресурсом роботи.

Пусковий для вантажівок і важкої спецтенікі

Основні технічні характеристики і переваги бустера DETAKO CARKU E-Power 99А:

  • стійка до пікових навантажень батарея;
  • можливість запуску двигуна в холодну пору року і навіть без акумулятора;
  • ємність вбудованої батареї 40000 мАг, максимальний струм - 2000 Ампер;
  • наявність порту USB дозволяє заряджати більшість гаджетів з напругою 5 Вольт;
  • захист від неправильного підключення до клем АКБ;
  • захист від зворотних струмів і короткого замикання;
  • вага становить всього 2.2 кг;
  • тривалість зарядки 9-10 годин;
  • діапазон температур для запуску від -30 градусів до +60 градусів;
  • потужний LED ліхтар протягом декількох діб може висвітлювати місце роботи;
  • дисплей інформує про можливі несправності при підключенні.

Купити пуско-зарядний пристрій Detako Carku E-Power 99А в Україні можна на сайті інтернет-магазину Навітек. Виробник - відома в даному сегменті фірма CARKU. Інноваційні розробки та рішення, висока якість виробів, дотримання правил і стандартів, відповідність технічним характеристикам - відмінні риси цієї компанії.

Відгуки покупців

Ваш відгук буде першим.

+10 грн

Залишити відгук

Увага: щоб повідомлення пройшло модерацію, будь ласка, ознайомтесь з правилами публікації відгуків.

Останні новини